Bucketlist: Deze magische lichtjesgrot is als een sterrenhemel

Rosa
Bucket list travels

Ja ja, we hebben weer nieuw bucketlist materiaal gevonden lieve globetrotters. Wilde je altijd al naar Nieuw-Zeeland? Komt dat even goed uit. Daar vind je namelijk deze ongelooflijk prachtige en magische lichtjesgrot die twinkelt als een sterrenhemel.

Net een sprookje deze lichtjesgrot

Je zult je ogen niet geloven als je in een bootje langs de lichtjesgrot vaart. De muur twinkelt in een prachtige blauwe kleur, het lijken net lichtjes. Maar niets is minder waar.

De prachtige blauwe glimmende lichtjes zijn namelijk glimwormen. Tenminste, zo heten ze. Het zijn eigenlijk de larven van kevers. Door speciale organen in het lichamen kunnen zij licht produceren en dit doen ze vooral om een lover te vinden en uiteindelijk mee te paren.

Ga naar Waitomo

Deze wonderbaarlijke lichtjesgrot vind je in Nieuw-Zeeland en om precies te zijn in Waitomo. Het is hier alsof je in een sprookjeswereld bent, onder een spectaculaire sterrenhemel. Een rondleiding door één van de grotten is voor veel mensen een hoogtepunt van hun reis door Nieuw-Zeeland. De grotten betoveren de bezoekers al meer dan duizend jaar.

Voor de waaghalzen: het is ook mogelijk om raftend door de grotten te gaan. Als dat niet je ding is kan je ook in een luchtband door de grotten drijven en de lichtjesgrot bewonderen. Next stop? 100 procent Nieuw-Zeeland, wauw.