Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 25 feb 2017

Deze bijzondere vuurregenboog verscheen aan de hemel en het is magisch

Behoor jij tot de categorie personen die uren voor het raam hangt wanneer er een regenboog zichtbaar is? Dan zul je héél erg blij worden van wat Moeder Natuur ons nu heeft laten zien. De vuurregenboog is zo prachtig, je zult je ogen niet geloven.

Waar zijn de unicorns?

Je kent het misschien wel. Je ziet ineens een regenboog aan de hemel en je bent zo blij als een kind. Uren kun je er naar staren in de hoop dat er een unicorn tevoorschijn komt. Wacht tot je de dit natuurschoon ziet. Het is magisch.

De gelukkigen die 20 februari in Singapore waren, zijn getuige geweest van wel een heel bijzonder natuurwonder. Boven een grote witte wolk was maar liefst vijftien minuten lang een vuurregenboog te zien. Onwerkelijk, maar zó prachtig:

? This is what's known as a #FireRainbow. ? ? spotted by Leah and Peta in Singapore.

A post shared by Brains On! (@brains_on) on

Did you manage to catch the #firerainbow over the Singapore sky yesterday?? God absolutely shows Himself and His love through Creation!? #someonelovesyou

A post shared by RME Productions (@rmeproductions) on

Did you catch the rare fire rainbow in Singapore skies yesterday evening? ?

A post shared by Stomp Singapore (@stompsingapore) on

Caught the rare #firerainbow yesterday after a long hectic but productive day in sch ? whn heaven meets earth… "every cloud has a silver lining" thank you for the reminder.

A post shared by ms jeanne ng (@miss_jeanne_ng) on

Hoe dan?

Als je je afvraagt hoe dit specifieke regenboogtype tot stand komt: het is vrij simpel. De vuurregenboog is eigenlijk geen regenboog maar wordt zo genoemd vanwege de magische pastelkleuren. Technisch gezien heten ze circumhorizonbogen.

De vuurregenboog ontstaat wanneer licht door de ijskristallen schijnt in wolken. Het is te zien wanneer het hoog genoeg gebeurt in de lucht. De zon moet daarnaast minstens 58 graden zijn om de kleuren te creëren. De zeldzame vuurregenboog wordt vooral gespot in de buurt van de evenaar tijdens de zomer.

Wat zouden wij graag getuige zijn van dit wonder. Unicorns zijn tot dusver nog niet gemeld.

LEES OOK: Ongelooflijk mooi! Deze witte regenboog is een natuurwonder

Reageer op artikel:
Deze bijzondere vuurregenboog verscheen aan de hemel en het is magisch
Sluiten