Anne-Flore Muller
Anne-Flore Muller Life 15 aug 2018

Ha! Mails beantwoorden na werktijd is slecht voor je liefdesleven dus je kunt er beter mee stoppen

Schuif dit artikel maar onder de neus van je baas. Wil hij dat je ‘avonds en in het weekend je werkmail beantwoordt? Dan heb je nu een sterk argument om dat niet meer te doen. Mails beantwoorden na werktijd is namelijk hartstikke ongezond voor je.

Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek van de non-profitorganisatie Academy of Management. Je mails beantwoorden na werktijd is namelijk nog slechter voor je dan je misschien dacht. Het is niet alleen slecht voor je gezondheid, het is ook funest voor je liefdesleven.

Altijd een lege inbox

Hoe vroeg of laat het ook is: jij beantwoordt altijd binnen een uur je binnenkomende werkmailtjes. En ja, ook als je thuiskomt na een lange werkdag staat je laptop nog open. Van jou kan altijd worden verwacht op een reply. Herkenbaar?

Mails beantwoorden na werktijd ongezond

Je baas vindt deze slechte gewoonte van jou hartstikke leuk. En het is ook lekker dat je nooit een ontplofte inbox hebt wanneer je aan een nieuwe werkdag begint. Maar toch kun je beter de volgende dag met frisse moed aan je onbeantwoorde mails beginnen.

Onderzoeksmethode

Doe je dit niet, dan heb je risico op mentale gezondheidsklachten. Hoe dit onderzocht is?  142 fulltime werkende mensen werden uitgebreid ondervraagd over hun omgang met mail, hun gezondheid en hun relatie.

Stress

Hieruit kwam naar voren dat mensen die zich verplicht voelden om in de avond ook bereikbaar te zijn, meer last hadden van stress. Ook gaven de betreffende respondenten aan dat zij mentaal niet goed in hun vel zaten.

Deuk in liefdesleven

Maar dat is nog niet alles. Want de parters van deze gestresste mensen, scoorden óók veel lager op het gebied van hun gezondheid en mentale staat van zijn. Oei.

Dus. Als je het niet voor jezelf wilt doen, doe het dan in de naam van de liefde. Laat die werkmails gewoon voor wat ze zijn, en ga lekker Nettflixen met je vriend bij thuiskomst.

Neem gerust nog een blokje want van chocolade leef je langer

Nieuwsblad

Reageer op artikel:
Ha! Mails beantwoorden na werktijd is slecht voor je liefdesleven dus je kunt er beter mee stoppen
Sluiten