Ah nee, je make-up dat smelt door de zon? Zo voorkom je het

Glimmen als een discobal, uitgelopen mascara, een vettige huid. Dit willen we niet nog eens meemaken deze zomer. Dit zijn de tips zodat je make-up er altijd goed uit ziet en niet smelt.

Ben je benieuwd hoe je het voor elkaar krijgt om je wimpers de hele dag rechtop te laten staan? Dit is je antwoord.

Reinigen

Het is erg belangrijk dat je je huid goed reinigt voordat je make-up aanbrengt. Met een vettige huid smelt je make-up nog sneller. Vergeet overigens niet een zonnebrandcrème aan te brengen om je gezicht ook goed te beschermen tegen de zon.

Make-up koel bewaren

Verkoeling op je gezicht is fijn. Sommige producten komen ook beter tot hun recht als ze gekoeld zijn bewaard. Check deze lijst en bewaar deze items altijd op koele donkere plekken. Indien nodig zelfs in de koelkast.

Gebruik een primer

Als je wilt dat je makeup de hele dag goed blijft zitten dan is een primer de ultieme must voor elk seizoen en dan met name in de zomer. Het helpt om je make-up vast te houden op je gezicht. Perfect.

Lekker wapperen

Ga voor een chiqué look en schaf een waaier aan. Het houd je gezicht droog waardoor je make-up niet smelt.

Ga voor een waterproef product

Als bijvoorbeeld in de zomer je oog makeup smelt dan kan je gaan voor een eyeliner die waterproof is. Zo zie je er aan het eind van de avond nog steeds fabulous uit.

Olie absorberende doekjes

Deze doekjes zijn niet alleen bestemd voor mensen met een vettige huid. Deze zijn super handig voor iedereen in de zomer. Zo helpt het om je gezicht zweetvrij te houden. Geen zweterige plakkerige huid zorgt er weer voor dat je make-up niet smelt.

Reageer op artikel:
Ah nee, je make-up dat smelt door de zon? Zo voorkom je het
Sluiten