Make-up expert: De geheimen van Naomi Donne, professioneel film make-up artieste

Naomi Donne is een professionele make-up artieste, die heel Hollywood in de stoel heeft gehad. Met films zoals Spectre, Skyfall, Chocolat en Zoolander op haar naam, is Naomi Donne een fenomeen in de make-up wereld. Nu geeft de koningin van film make-up wat tips en tricks voor de gewone vrouw.

Make-up om een verhaal te vertellen

Naomi heeft haar leven gewijd aan het creëren van personages, door middel van make-up. Met een begin bij The BBC en een eerste make-up artieste baantje bij Doctor Who, is Naomi vol overgave gedoken in de filmwereld. Met een indrukwekkende lijst van topfilms waaraan zij heeft meegewerkt, is Naomi nog lang niet klaar met mensen mooi maken.

Volgens Naomi kun je door middel van make-up een verhaal vertellen. Je brengt een personage tot leven met de juiste make-up technieken. Emoties, littekens, verwondingen, het hoort allemaal bij het verhaal dat een filmmaker wil vertellen.

Naomi is ook van mening dat make-up een verhaal kan vertellen in het leven van gewone vrouwen. Wie ze zijn en wie ze willen zijn. Ze vindt het daarom ook heel belangrijk om te vragen naar de persoonlijke technieken van diegene die ze opmaakt, zodat ze zo dicht mogelijk bij diegene’s stijl kan blijven.

‘You don’t want them looking like someone else, you want them to look like themselves’, aldus Naomi Donne.

Met een heel leven van wijsheden om te verspreiden heeft Naomi een aantal technieken met ons gedeeld, die toepasbaar zijn voor iedere vrouw:

Basis

Volgens Naomi is het belangrijk om een goede crème en primer te gebruiken, om je huid te beschermen. Gebruik een vloeibare foundation, die je heel licht aanbrengt. Dit doe je met een circulaire beweging, om de meest egale dekking te krijgen. Vervolgens breng je doorzichtige poeder aan, nog voordat je de rest van het gezicht doet. Op deze manier heeft de poeder tijd om in te trekken, terwijl je de rest van je gezicht doet.

Ogen

Naomi brengt altijd doorzichtige poeder dik aan onder de ogen. Dit is een trucje die zij heeft bedacht. Fouten die gemaakt worden kunnen op deze wijze gewoon worden weggeveegd met een kwast. Op deze manier verpest je de basis niet én krijg je een lichte highlight onder je ogen, waardoor je ogen meer worden uitgelicht.

Naomi heeft ook een techniek voor het opbrengen van mascara. Voor de bovenste wimpers raadt ze aan om een spiegeltje op tafel te leggen en voorovergebogen in het spiegeltje te kijken. Door zo naar beneden te kijken, creëer je de mogelijkheid om bij de wortel van het wimperhaartje te komen met het borsteltje. Je wimpers zullen hierdoor langer lijken. Voor je onderste wimpers geldt hetzelfde, maar dan houd je een spiegeltje boven je hoofd en kijk je omhoog.

Wenkbrauwen

Het is belangrijk om je wenkbrauwen te borstelen in tegenovergestelde richting. Zo voorkom je ophoping van make-up en kun je deze een natuurlijke vorm geven. Volgens Naomi maken vrouwen hun wenkbrauwen tegenwoordig heel donker. Je kunt een poeder gebruiken om natuurlijke teint te krijgen in je wenkbrauwen, die past bij je haarkleur. Met een wenkbrauwpotlood kun je je wenkbrauwen lichtelijk verlengen.

Oren, borst en nek

Volgens Naomi besteden veel vrouwen alleen aandacht aan hun gezicht en vergeten zij hun oren, nek en borst. Als zij mensen opmaakt, dan besteedt ze hier juist aandacht aan. Bij het aanbrengen van foundation en poeder, is het belangrijk om deze lichaamsdelen mee te nemen. Zo is het een egaal geheel.

Als laatste hebben we Naomi gevraagd wat onmisbaar is in iedere vrouw’s tas, waarop zij antwoordde: ‘I believe lipstick is a necessity in every woman’s pocketbook. With just a dab of lipstick on the lips and cheeks, you can look like your’e made up within seconds.’

LEES OOK: 17 x beauty hacks voor luie meisjes
BeFunky_a608547f5d662f40d371fc1a37ef8d15.jpg-770x462

Reageer op artikel:
Make-up expert: De geheimen van Naomi Donne, professioneel film make-up artieste
Sluiten