Voor eens en voor altijd duidelijkheid: zó lang is je favoriete make-up houdbaar

Een grote make-up stash is voor ons wat voor sommige mensen een georganiseerde voorraadkast is. Herkenbaar? Dan heb je vast veel rondslingerende foundations, eyeliners en lipsticks. Maar hoe lang kun je make-up eigenlijk gebruiken? Wij zochten het voor je uit.

Doei twijfel en hallo duidelijkheid: zó lang is je favoriete make-up houdbaar.

Vloeibare foundation

Zonder foundation de deur uit gaan geen optie voor jou? Wees dan op tijd met het aanschaffen van een nieuwe. Want na een jaar is deze namelijk niet goed meer, en heb je kans op huidirritaties wanneer je hem toch gebruikt.

Lippenstift

Lijkt je trouwe lippenstift ineens niet goed meer uit te smeren? Dan kan het zomaar zijn dat hij al te lang in je make-up tasje zit. Na een jaar is namelijk ook je lipstick aan vervanging toe.

Make-up in poedervorm

Die highlighter die jou iedere dag laat stralen, is ook niet eindeloos te gebruiken. En hetzelfde geldt voor je bronzing poeders of setting poeder. Ze zijn wat langer houdbaar dan andere producten, maar na twee jaar toch echt aan vervanging toe.

Eyeliner

Een perfect lijntje op je oog is alleen mogelijk met een frisse eyeliner. Gebruik je een vloeibare variant? Dan kun je deze het beste na drie maanden vervangen. Een eyeliner met een pennetje kun je tot een jaar lang gebruiken.

Copyright: Unsplash

Mascara

We stonden even met onze oren te klapperen, maar mascara schijnt dus maar drie maanden goed te blijven. Een ooginfectie wil je echt niet krijgen, dus koop op tijd een nieuwe. Worden je ogen en wimpers blij van!

Nagellak

Waarschijnlijk heb je een hele verzameling lakjes die al jaren in de kast liggen. Leuk zo’n collectie, maar helaas is nagellak maar een jaartje houdbaar. Daarna gaat het klonteren – en daar krijg je geen mooi gelakte nageltjes mee.

Zonnebrandcrème

Smeer je iedere dag je gezicht in met zonnebrandcrème? Goed bezig. Belangrijk is wel om ook deze crème op tijd te vervangen. Na een jaar kun je het beste een nieuw flesje aanschaffen. Oftewel: iedere zomer een nieuw product. Dat is gemakkelijk te onthouden.

Ochtendhumeur? Deze hilarische flamingo badmuts vrolijkt je ‘s ochtends sowieso op

PureWow

Reageer op artikel:
Voor eens en voor altijd duidelijkheid: zó lang is je favoriete make-up houdbaar
Sluiten