Redactie
Redactie Beauty en Style 17 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze make-up looks uit de 80s wil je vandaag nog proberen

Make-uptrends blijven veranderen en terugkomen. Ze worden dan wel in een nieuw jasje gestoken, maar zijn nog steeds even iconisch. Zo genieten we volop van de modetrends uit de 90s die een comeback maken, maar de make-uptrends uit de 80s komen ook weer terug.

We hebben onze tien favoriete make-up looks uit de 80s voor je op een rijtje gezet.

Make-up looks uit de 80s

De make-up uit de 80s staat vooral bekend om de opvallende ooglooks en neonkleurige lippen. Deze en andere typische make-up looks uit de jaren 80 zijn populaire trends die weer terug lijken te komen. Voor je dagelijkse dosis make-up inspiratie verzamelden wij tien typische 80’s looks die je vandaag nog wilt proberen.

1. Neon lippen

De iconische neon-lip is weer terug van weggeweest. Een gewaagde look, als je het ons vraagt, maar laat je zeker niet tegenhouden.

2. Felle oogschaduw

In de jaren 80 vonden ze het geweldig om te experimenteren, ook met make-up. Een felle oogschaduw look is daarom ook één van de meest kenmerkende make-up trends van dat tijdperk.

3. Blush, blush en nog eens blush

Dat ze in de 80s van make-up hielden, is goed terug te zien in de hoeveelheid blush die ze toen gebruikten. Een typische make-up look uit de 80s bevat dus ook loads of blush.

4. Gekleurde mascara

Zwarte mascara? Nee hoor, veel te saai. In de 80s gebruikten ze liever een gekleurde mascara die de look wat meer opfleurt.

5. Nude lip

Een trend uit de jaren 80 is de populaire nude lip. Wij zijn fan.