Beautylovers opgelet: het allereerste Make-up Museum ter wereld is geopend in New York

Hoera! Eindelijk opent er een heus make-upmuseum op deze wereld. En waar kan dat ook anders dan in New York? Wegens het coronavirus is het Makeup Museum maanden later dan gepland geopend, maar sinds deze week mochten ze dan toch hun eerste bezoekers verwelkomen.

Altijd al nieuwsgierig geweest naar de historie van make-up? Dan heb je geluk. Het nieuwe make-upmuseum Makeup Museum (verrassende naam) kan je er alles over vertellen.

Make-up Museum

Nadat de opening van het museum maandenlang werd uitgesteld wegens COVID-19, kon het Makeup Museum in New York eindelijk haar deuren openen op 1 september voor het publiek.

Ook de expositie Pink Jungle: 1950s Makeup in America was eigenlijk al gepland voor 1 mei. Maar doordat alle musea in New York gesloten waren, wordt deze expositie pas vanaf deze week getoond. Kun je het je voorstellen? Een hele expositie bestaande uit alleen maar make-up? Hoe fantastisch!

Wat is er allemaal te zien?

De geluksvogels die als allereerste het Makeup Museum mochten betreden konden genieten van de beste dingen uit de collectie. Denk hierbij aan Marilyn Monroe’s persoonlijke Laszlo-producten en de historische artefacten uit Griekenland en Rome. Op deze manier probeert het museum de 10.000 jaar oude geschiedenis van make-up in de spotlights te zetten. Love it.

Interactieve onderdelen ingeruild

Door het coronavirus moeten bepaalde interactieve onderdelen van de tentoonstelling ingeruild worden voor mondmaskers, temperatuurmeters en tijdsloten. Erg jammer voor het museum, maar de medeoprichter Caitlin Collins is er toch van overtuigd dat de tentoonstelling nog steeds in staat zal zijn om de bezoekers te informeren en inspireren. En zo is het maar net. Laten we er met zijn allen het beste van maken.

Digitale initiatieven

Wanneer het museum toch weer haar deuren moet sluiten wegens het coronavirus, heeft het Makeup Museum in ieder geval goede voorzorgsmaatregelen genomen door digitale initiatieven. Hieronder kun je hun Generations of Beauty Instagram campagne bekijken die als doel had om jongere en oudere generaties samen te brengen door hun interesse in make-up en de geschiedenis daarvan.

Lees ook: Betaalbaar én vegan: Action vernieuwt make-upcollectie en skincarelijn

Reageer op artikel:
Beautylovers opgelet: het allereerste Make-up Museum ter wereld is geopend in New York
Sluiten