Shanice Zoeteweij
Shanice Zoeteweij Beauty en Style 10 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Zo houd je jouw make-up producten schoon

Schreven we eerder al hoe jij jouw make-up kwasten schoon kan maken, is nu de rest van je toilettas aan de beurt. Met deze tips maak je al jouw make-upproducten schoon.

Make-up schoonmaken

Confession: ook wij maken onze make-up-items niet zo vaak schoon als dat zou moeten. Maar nu we meer bezig zijn met persoonlijke hygiëne dan ooit, is het goed om onze stash ook eens aan het licht te brengen.

De basics van make-up schoonmaken

We hoeven je vast niet meer te vertellen dat je beter je mascara of eyeliners niet met iemand kan delen. De items die je dagelijks gebruikt zou je in principe iedere paar weken moeten schoonmaken, om te voorkomen dat er ziektekiemen in groeien.

Leen je jouw items toch uit aan vriendinnen tijdens een avondje tutten of als ze jouw favorieten willen uitproberen, dan zou je ze eigenlijk direct daarna moeten reinigen met alcohol. De focus ligt dan inderdaad vooral op je kwasten en applicators, omdat alcohol de producten zoals poeder oogschaduw kan verpesten als je niet goed oplet.

Lipsticks

Alles wat je op je lippen smeert is super belangrijk om schoon te maken, omdat het in direct contact komt met slijmvliezen. Net zoals bij mascara bijvoorbeeld. Spray wat isopropyl alcohol – wat alle bacteriën doodt – op je lipsticks en wrijf het daarna schoon met bijvoorbeeld een doekje.

Mascara

Heb je twijfels over of je mascara nog wel schoon is? Dan kun je hem – hoeveel pijn het ook doet – het beste weggooien. Je ogen zijn namelijk zo delicaat, daar wil je liever geen risico nemen. Zorg dat je je oogpotloden altijd even slijpt voor je ze weer gebruikt voor een letterlijke schone lei. Je wimperkruller maak je schoon door de alcohol op een doekje te doen en hiermee schoon te maken. Laat het daarna minimaal 24 uur drogen voor je hem opnieuw gebruikt.

Poeders

Gelukkig zijn poederproducten een stuk minder gevoelig voor bacteriën en ziektekiemen, omdat het vaak met een kwast wordt aangebracht. Mocht je jezelf toch zorgen maken ga dan voorzichtig te werk. Haal een dun laagje van het product af en spray het licht in met alcohol. Laat dit vervolgens opdrogen met het dekseltje er af.

Vloeibare producten

Op pompjes en flacons kun je alcohol sprayen en afpoetsen zoals bij de lipsticks. Om bacteriën te vermijden kun je het beste niet je vingers in de producten dippen. Dit zorgt er namelijk voor dat bacteriën en meer in je producten komen en deze snel verspreiden. Gebruik applicators die je gemakkelijk kunt schoonmaken. Beter voor jezelf én voor je make-up.

Lees ook:

Byrdie

Reageer op artikel:
Zo houd je jouw make-up producten schoon
Sluiten