Deze vrouwen maken selfies met half opgemaakte gezichten om te protesteren tegen make-up shaming

Er is helaas een nieuwe negatieve trend geboren op social media: make-up shaming. Na fat shaming, skinny shaming en slut shaming kan er bijna geen selfie geplaatst worden waarin iemand make-up draagt, of meisjes krijgen al negatieve opmerkingen. Maar daar komt vanaf nu verandering in.

Make-up shamers zijn ‘haters’ die gefixeerd zijn op het feit dat dames alleen make-up dragen om hun onzekerheden te verbergen. Als er ook maar een klein beetje lipstick te bespeuren valt zijn de make-up shamers ook volop aanwezig. Maar één ding vergeten de make-up shamers: wij dames dragen gewoon graag make-up omdat we het mooi en leuk vinden. De ene keer hebben wij vrouwen gewoon meer zin in een smokey-eye en de volgende dag gaan we voor een nude look. Make-up geeft ons de kans om creatief te zijn, ons op te doffen voor een spannende date of het geeft gewoon net dat beetje meer zelfvertrouwen als jouw huid even een off-day heeft.

Om te laten zien dat dames zich zeker niet hoeven te schamen als zij make-up dragen, maakte Nikkie van NikkieTutorials een tijdje terug een video onder de naam ‘The Power Of Makeup‘. De video werd een ware hit en sindsdien heeft de #PowerOfMakeUp Instagram veroverd. Veel dames plaatsen foto’s van zichzelf waarbij maar de helft van hun gezicht is opgemaakt. Zo laten vrouwen van over de hele wereld zien dat je hoe dan ook prachtig bent, of je nou make-up draagt of niet.

En het begon natuurlijk allemaal met Nikkie:

Reageer op artikel:
Deze vrouwen maken selfies met half opgemaakte gezichten om te protesteren tegen make-up shaming
Sluiten