Ik volgde een make-up masterclass van Xelly Cabau van Kasbergen en m’n make-up zat nog nooit zo fleeky

Onlangs kreeg ik – Beautify’s Renée – een fantastische uitnodiging in mijn inbox. L’Oréal Paris wilde mij meenemen naar Parijs voor hun Expert Days en je begrijpt vast dat je over zo’n uitnodiging niet twee keer hoeft na te denken. Dus stapte ik in de Thalys richting de Franse hoofdstad waar ik mij liet onderdompelen in de wondere wereld van het cosmeticamerk.

Op het programma stond een bezoek aan het laboratorium van L’Oréal Paris. Daar leerde ik onder andere dat er 3000 (!) researchers werken aan de allerbeste producten voor jou, maar ook hoe je bijvoorbeeld een hyaluronzuur ampul, lipsticks en foundations maakt. Wist je bijvoorbeeld al dat het negen maanden duurt voordat producten ontwikkeld, getest, goedgekeurd en klaar voor verkoop zijn? Een mindblowing feitje dat ik natuurlijk even met je moest delen.

Na het fantastische bezoek aan het lab stond er een masterclass van visagist Xelly Cabau van Kasbergen op het programma. Als iemand mij meer kan leren over make-up, dan is het deze expert wel. Daarom luisterde ik aandachtig naar alles wat zij te zeggen had en noteerde ik haar belangrijkste tips.

Simone Frank

Wat ik leerde bij de L’Oréal masterclass van Xelly

Eerlijk gezegd zou ik niet voldoende hebben aan één artikel om alles te noteren wat Xelly met ons heeft gedeeld. We spraken over trends, over het toepassen van deze trends in het dagelijkse leven én over haar favoriete producten. In die volgorde ga ik de onderwerpen hieronder behandelen.

De make-up trends voor de herfst en winter

Als iemand bovenop de trends zit, dan is het natuurlijk Xelly. Voor haar werk is ze dagelijks bezig met de allerlaatste trends, visagie en de nieuwste producten. Dit is wat we komend seizoen kunnen verwachten:

Graphic liners

“Komend seizoen zien we dat eyeliners weer een trend zijn. Grafisch én edgy”, aldus Xelly. Op het eerste gezicht lijkt het niet heel draagbaar, maar dankzij haar tips kun je deze look wél makkelijk overdag rocken. Allereerst is het belangrijk om een eyeliner te kiezen die echt goed blijft zitten, zoals de L’Oréal Paris Matte Signature Eyeliner.

Als je de ideale eyeliner hebt gevonden, begin je met de applicatie. Voor een grafische lijn in je arcadeboog kijk je recht vooruit en breng je de eyeliner net iets boven je arcadeboog aan. Voor de wing is het belangrijk om niet aan je huid te trekken. Volgens Xelly gaat je wing dan omlaag, terwijl je hem juist naar de zijkant wil (stoer) of omhoog (sexy).

Blushed out skin

Je bent waarschijnlijk gewend om blush aan te brengen op de appeltjes van je wangen, maar volgens Xelly gaan we het anders doen. Blushed out skin is de trend en dan het liefst in de roze kleur die dit seizoen helemaal hot is. Het extreme contouring zien we minder en minder.

Maar hoe breng je de blush volgens deze trend aan? Xelly adviseert om vanuit het midden van het gezicht – ter hoogte van je pupil – de blush aan te brengen naar buiten. Je plaatst de blush lekker hoog op de jukbeenderen waar je normaal je highlighter draagt. En let op: breng de blush niet aan terwijl je lacht, want als je je gezicht ontspant ‘zakt’ de blush naar beneden.

loreal paris masterclass make-up tips van xelly
Simone Frank

Lip shaping

We nemen nog lang geen afstand van volle lippen, maar Xelly leerde ons wel dat de vorm van de lip wordt veranderd. Waar de volle mond eerder leek op een donut, wordt het nu dan eindelijk in proportie gebracht. Hierbij let je op dat je onderlip niet te dik is en dat het qua dikte niet te veel verschilt van je bovenlip.

“Werk niet meer rond, maar juist in een hoek naar de cupidoboog. Wil je je lippen groter laten lijken? Gebruik dan een lipliner die één à twee tinten donkerder is.” Als je je onderlip optisch wil vergroten, ga je alleen in het midden van je lip over het liprand heen. Als je aan de zijkanten buiten de liplijn gaat, krijg je namelijk een hanglip. Tijdens Xelly’s masterclass gebruikte ik hiervoor de L’Oréal Paris Infaillable Lipliner.

Maak de lip af met de Color Riche lipsticks in de roze verpakking (zie hierboven) en eventueel wat gloss in het midden van je lip voor een optisch voller resultaat.

Virgin brows

Tot slot is de natuurlijk wenkbrauw één van de make-up trends. “Brows zijn komend seizoen niet teveel ingekleurd. Wenkbrauwen waar je ‘doorheen’ kunt kijken zijn namelijk weer terug. Mooi omhoog gekamd met gel.” Maar hoe krijg je de look voor elkaar zonder dat het lijkt alsof je te hard probeert om de trends te volgen?

Je begint allereerst met het omhoog kammen van de wenkbrauwharen. Vervolgens teken je kleine haartjes met een dun potlood voor een natuurlijk resultaat. Let hierbij op de kleur, want een te donkere kleur geeft een boze uitstraling, terwijl je met een lichte kleur je mimiek verliest.

Et voilà, dit waren de beste tips en tricks die ik leerde van Xelly bij haar masterclass voor L’Oréal Paris.

Meer over beauty:

Reageer op artikel:
Ik volgde een make-up masterclass van Xelly Cabau van Kasbergen en m’n make-up zat nog nooit zo fleeky
Sluiten