Make-up trends 2016: dit zijn dé prachtige trends die je per direct wil uitproberen

Toe aan een nieuwe beautylook of -routine? In 2016 draait alles een natuurlijk, gezonde, levendige look. Maar hoe bereik je dat? Lyne Desnoyers, executive director global make-up artistry bij MAC Cosmetics, verklapt hoe je make-up er up-to-date uitziet. En wij laten zien hoe je dat zelf kan doen.

Volgens expert Lyne wordt make-up steeds individueler. Het gaat er om dat je jezelf uitdrukt in je make-up, dat je je persoonlijkheid laat zien. ’En ook dat je ondertussen plezier maakt,’ lacht Lyne. Hoewel je daarom vooral mag doen waar je zin in hebt, onthult ze toch een paar trends.

Lippen

[one_half][/one_half][one_half_last]
[/one_half_last]
In 2015 waren de lippen donker, denk aan marsala rood. In 2016 draait het meer om het klassieke rood. Maar, wees niet bang als je rode lippen wat extreem vindt, de kleur is meer alledaags. Terracotta bijvoorbeeld. Bovendien zijn er nu meerdere manieren om lipstick te dragen. Je kunt het deppend aanbrengen voor een transparante look. Je kunt lipliner gebruiken, of juist niet. Lyne: ’Rode lipstick betekent niet automatisch dat je er uit ziet als Dita von Teese.’

De lippen krijgen wel een warme kleur. Welke tint je ook kiest, er zit altijd een vleugje geel als ondertoon in. Vooral in de zomer staan warme tinten centraal. Dat geeft je meteen een gezonde glow.

Ogen

[one_half][/one_half][one_half_last] [/one_half_last]
De ogen zijn volgend jaar heel sprekend. Felle kleuren als geel en appelgroen maken je uitstraling bold en speels. Ook opvallend: blauw maakt een gigantische comeback. Je kunt je oogleden in kleuren met oogschaduw, maar je kunt ook een eyeliner gebruiken met een vrolijk tintje.

Wimpers

[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]
Die mogen lekker rommelig. Ook je eyeliner hoeft niet perfect. Het is alsof je je make-up al de hele dag op hebt. Misschien moet je nog even aan dat idee wennen, maar het is wel net zo makkelijk toch?

Skin

[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

Ook bij je huid mag je het idee van perfectie loslaten. Het belangrijkste: het draait om een gezonde, natuurlijke look en het moet er dus niet te make-upperig uitzien. Volgens Lyne is het daarom belangrijk na te denken welke producten je gebruikt en wat die producten eigenlijk doen. Een cream blush of een poeder blush geven bijvoorbeeld een ander effect.

Een bronzer geeft je een healthy look in de zomer. Denk dan vooral aan niet-traditionele bronzerkleuren als koraal, zacht roze en oranje. Ook blush mag een roze toon hebben. Dat geeft een jonge, frisse uitstraling.

LEES OOK: Yes! Nagellakexpert Debbie verklapt hoe je nagellak écht langer blijft zitten

Reageer op artikel:
Make-up trends 2016: dit zijn dé prachtige trends die je per direct wil uitproberen
Sluiten