Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty 3 aug 2016

Make-up trends 2017: Dit zijn dé trends voor aankomend seizoen

De make-up trends voor 2017 zijn bekend! Ja, we zitten nog in de zomer van 2016 en het duurt nog eventjes voordat de klok 00:00 slaat en het 2017 is. Maar het is altijd zo heerlijk om te genieten van alle trends die eraan komen. Zo kun je je vast verheugen op het aankomende seizoen en geld apart zetten. Iona Mackintosh - Productmanager van Essie & Maybelline kwam op de L'Oréal University langs om ze allemaal te vertellen.

Al eerder schreven we over de droombaan van Iona waarbij ze onder andere de kleuren bepaalt van iedere aankomende nagellakcollectie. Hoezo jaloers? Toen L’Oréal Paris een Beauty University organiseerde waarbij we twee dagen lang werden ondergedompeld in masterclasses en make-up, kwam Iona langs om ons alle toekomstige trends te vertellen.

Deze trends vertellen je précies wat je kunt verwachten in 2017. Ready?

Make-up trends 2017

1. Natural reality

Er komt in 2017 nóg meer focus te liggen op natuurlijke producten. We vinden het allemaal steeds belangrijker dat we precies weten wat we eten, maar ook wat we smeren. Daarom zul je ook zien dat fabrieken groener worden en make-up uit steeds meer natuurlijke ingrediënten zal bestaan.

2. Flashy color

Millennials houden van kleur. Het hoeft allemaal niet meer zo veilig. Zo worden blushes rozer of juist meer oranje, zal oogschaduw nog heftiger zijn en zal make-up in zijn totaliteit meer gaan opvallen.

3. Mini travel

We zijn altijd dol op mini verpakkingen. Maar het wordt ook steeds noodzakelijker. We vliegen allemaal veel en helaas mogen we in onze handbagage niet eindeloze liters meenemen. Echter is de huidige variatie in mini producten nog klein. Maar daar komt in 2017 verandering in. Steeds meer producten zullen ook in het klein gemaakt worden. Fijn!

4. Transforming H20

Producten zullen in 2017 steeds meer op waterbasis worden gemaakt. Denk aan water gelcolors voor de nagels bijvoorbeeld. Hydratatie blijft enorm belangrijk.

5. Me personalized

In 2017 staat op maat gemaakte make-up voorop. Zo zullen er meer en meer tools verschijnen die make-up op maat kunnen maken en aanbevelen. Zo bestaat er al een foundationtool die zich iedere keer aanpast aan jouw huid zodat je nóóit meer de verkeerde kleur hebt.

6. Heat wave

De wereld warmt steeds meer op. Een waar probleem voor onze aarde. Wat dat met make-up te maken heeft? Er komen volgend jaar producten op de markt die nóg langer blijven zitten. Denk aan zweetproof producten en producten die goed de strijd tegen de vochtigheid van buiten aan kunnen gaan. Eindelijk geen ingezakte wimpers meer of druipende make-up.

7. Lip focus

De lip verdwijnt nog steeds niet: groter, feller en opvallender. De lip komt onder een vergrootglas te liggen. Merken krijgen een groot assortiment aan lipproducten. Denk aan lipplumpers, meer liners en poeders.

8. Let’s collab

Merken kiezen er steeds meer voor om samen te gaan werken met beroemdheden en influencers. Je zult op de billboards steeds vaker bekende gezichten tegenkomen.

9. Accessoires

Ja! Meer kwasten, meer sponsjes, meer penseeltjes. Er zullen meer tools worden ontwikkeld want die bepalen uiteindelijk hoe het eindresultaat is. Stiekem kunnen we nu al niet meer wachten.

10. Face shaping

Ondanks dat contouren met donkere kleuren zijn beste tijd heeft gehad, zal shaping niet verdwijnen van het toneel. Er komt alleen meer nadruk op het highlighten van je sterke kanten met producten die een chrome tint in zich hebben. Minder heftig maar des te mooier.

Dit waren de tien trends voor 2017. Maar, hou Beautify in de gaten want volgende week delen we met liefde ook nog de negen make-up looks die straks ondenkbaar zijn uit het straatbeeld. Kun je alvast beginnen met experimenteren.

Vond je dit een leuk artikel? Dan wil je misschien ook wel lezen: Hoe L’Oréal alle nagellakkleuren ontwikkeld.

Reageer op artikel:
Make-up trends 2017: Dit zijn dé trends voor aankomend seizoen
Sluiten