Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Beauty en Style 8 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Alles wat je moet weten over het verwijderen van make-up (en wat je vooral niet moet doen)

Je make-up verwijderen is een belangrijke stap in je skincare-routine. Als je je gezicht niet goed schoonmaakt, kunnen er veel verschillende huidproblemen opspelen. Ondanks alle inspanningen in de avond kan je soms het gevoel hebben dat je make-up er toch niet helemaal vanaf is. Om deze reden hebben wij een paar tips op een rijtje gezet voor het verwijderen van make-up.

Zodat je huid weer gezond en super schoon wordt.

Make-up verwijderen

We kunnen alleen maar blijven benadrukken hoe belangrijk het is om elke avond je gezicht te wassen en je make-up te verwijderen.

1. Neem vooral de tijd

Hoe meer tijd je in je skincare-routine stopt hoe beter het zal zijn voor je huid. Hoe druk je dus bent maak in de avond tien minuten vrij om je make-up te verwijderen en je gezicht te reinigen. Geef de producten de tijd om te werken. Zo kan je bijvoorbeeld make-up remover een paar minuten laten intrekken, dan werkt het een stuk beter.

2. Zeep en water

Gebruik niet alleen reinigingsdoekjes, maar was je gezicht ook echt met zeep en water. Met reinigingsdoekjes haar je maar een deel van de make-up weg, als je dus echt goed bezig wilt zijn – heb je echt zeep en water nodig.

Als je alleen reinigingsdoekjes gebruikt en daarna je nachtcrème opdoet, vul je je poriën en heb je extra kans op onregelmatigheden.

3. Reinigingsmiddelen om je make-up te verwijderen

Ga opzoek naar een goede make-up remover om je make-up te verwijderen. Iedereen heeft een ander huidtype waardoor voor iedereen andere producten geschikt zijn. Ga dus online opzoek of maak een afspraak bij een dermatoloog om erachter te komen welk huidtype jij hebt.

4. Was je hele gezicht

Denk erom dat je echt je hele gezicht wast, tijdens het verwijderen van je make-up. Vergeet niet bijvoorbeeld je onderkant van je ogen en je haarlijn. Houd je haar dus naar achteren met een elastiekje zodat je echt overal bijkomt en geen stukje van je gezicht mist. Rond je ogen moet je wel oppassen, als je te hard wast kan je je wimpers afbreken. Doe dit dus met gevoel – dan komt het helemaal goed.

5. Hydratatie na het verwijderen van je make-up

Zoals we allemaal weten is hydratatie (vooral in de koude maanden) erg belangrijk. Zorg er dus voor dat je altijd nadat je je make-up hebt verwijderd je gezicht insmeert met een hydraterende crème.

Lees ook: Makeup by Mario – De make-up artist van de Kardashians brengt cosmetica uit en dit wil je

Reageer op artikel:
Alles wat je moet weten over het verwijderen van make-up (en wat je vooral niet moet doen)
Sluiten