Inga Stoit
Inga Stoit Travel 9 aug 2018

5 x waarom het prachtige Malawi op jouw bucketlist hoort

Malawi (het land in Afrika), is prachtig. Je kunt hier heerlijk rondreizen en veel moois zien. Er zijn 5 nationale parken die absoluut een bezoekje waard zijn. Hier sta jij oog in oog met olifanten, bewonder je de schitterende natuur en vaar je in een kano over Lake Malawi. Wat wil je nog meer?

Spanje en Griekenland kennen wij ondertussen wel. Het land Malawi in Afrika is een verborgen parel. Er zijn hier 5 nationale parken die zoveel moois te bieden hebben. Hier kijk jij je ogen uit, en de herinneringen die jij mee naar huis neemt – zijn mooier dan mooi.

Liwonde Nationaal Park

Door dit park loopt de Shire-rivier (onderdeel van het Zambezi-bassin). Deze rivier is perfect voor de mooiste boottrips. Je kunt Nijlpaarden en andere prachtige beesten spotten (denk aan: olifanten, krokodillen, zebra’s, impala’s en hartebeesten). Ook vogelliefhebbers kunnen hier hun ogen uitkijken. Deze boottrip laat zoveel mooie indrukken achter.

Malawi

Majete Nationaal Park

Dit park ligt in de buurt van de hoofdstad Blantyre. Dit park behoort tot de ‘big five’ parken. Er zijn hier enorm veel dieren zoals: apen, zebra’s. waterbokken, nyala’s, zwarte neushoorns, buffels, olifanten en meer – te spotten. Er zijn hier ook veel mooie hotels waar jij kunt slapen.

Nyika Plateau Nationaal Park

Dit is het grootste en oudste park van Malawi. De landschappen zijn hier wisselend, van bergbossen tot schattige beekjes en mega steile bergtoppen. Je kunt hier heerlijk crossen op een mountainbike, de zand en modderwegen zijn hier perfect voor. En er zijn hier veel luipaarden te spotten.

Nkhotakota Nationaal Park

Dit is het meest ruige park van Malawi. Dit park wordt momenteel weer aantrekkelijk omdat een natuurbeschermingsorganisatie het park weer vol maakt met veel wilde dieren. De dieren worden hier beschermd en daarmee wordt het park steeds voller en mooier.

Malawi

Lake Malawi Nationaal Park

Dit tropische meer is met haar witte stranden bijzonder mooi. Je kunt na het doen van een safari, heerlijk gaan liggen op het tropische strand. Dit is tevens ook dé plek waar snorkel en duikliefhebbers naar toe willen. Het leven onder water is geweldig door de ruim 350 vissoorten, die hier zwemmen.

Pak je koffers maar! Reizen is goed voor je gezondheid

Visit Malawi

Reageer op artikel:
5 x waarom het prachtige Malawi op jouw bucketlist hoort
Sluiten