Renée
Renée | LinkedIn Travel 5 juni 2018

Vriendinnentrip! 6 tips als Malta jullie volgende vakantiebestemming wordt

Soms heb je even quality time nodig met je liefste vriendinnetjes. In het buitenland. Omdat het al moeilijk genoeg is om een datum te prikken, helpen wij je alvast aan je volgende bestemming: Malta. Hierbij zes tips om er een onvergetelijke vakantie van te maken.

Malta tips

Malta is een fantastisch eiland onder Italië waar je prima een weekje kunt vertoeven voor de ultieme relaxvakantie met je girlsquad. Maar waar kun je het beste verblijven en wat zijn de tips die je echt op je lijstje moet zetten?

Beautify’s Renée is naar het eiland geweest en deelt de tips met je hieronder.

1. Verblijf op Malta in Valletta

Valletta is verreweg de leukste plek op Malta. Hier vind je een combinatie van winkels, goede restaurants en cultuur. Een goede uitvalsbasis om te verblijven als je niet zo van het heftige feestleven bent.

Zit je liever iets toeristischer? Dan is Sliema de beste plek om te verblijven. Als je van plan bent om excursies te doen, zit je hier goed.

2. Bezoek de Blue Lagoon

Het is even een helse rit met de boot om er te komen – hallo, reistabletten -, maar dan heb je ook wat. Blue Lagoon is een prachtig stukje natuur waar je vanaf Sliema ongeveer anderhalf uur met de boot over doet.

Oké, het is er ontzettend toeristisch, maar het water is zo ontzettend mooi blauw. Dit is wel echt één van de tips als Malta op je lijstje staat.

3. Eten doe je het beste in Valletta

Het was tijdens mijn vakantie nogal lastig om echt goede restaurants te vinden. Hiermee bedoel ik niet restaurants met een Michelin ster, maar een plek waar je een lekkere maaltijd krijgt voor een oké prijs. In Valletta at ik in ieder geval altijd goed en daarom mogen deze tips niet ontbreken.

Restaurant (en ijsjes) tips in de hoofstad:
– Piadina Caffe
– Taproom
– Rampila
– Adesso
– Amorino

4. Rijd het eiland rond

Malta is geen Ibiza of Santorini, maar het kent veel mooie plekken waar je zonder auto waarschijnlijk niet komt. Nu is zelf een auto huren geen strak plan. Je rijdt niet alleen links van de weg, maar de kans op een ongeluk is ook nog eens groot door het rijgedrag van de inwoners.

De beste manier om de leukste plekken te ontdekken is door zo’n lekkere toeristische excursie te boeken. Zo hoef je bijvoorbeeld het prachtige Mdina niet te missen. Leuk feitje: hier is Game of Thrones opgenomen.

5. Stap in een bootje en vaar door de Blue Grotto

Een van de tips die ik je wil meegeven is om de Blue Grotto te bezoeken. Per boot. Hier is het water net zo mooi helder als bij de Blue Lagoon. Super bijzonder en mooi om te zien, juist omdat je dit thuis niet tegenkomt.

Van boven is het uitzicht op de rotsen en het water al waanzinnig, maar vanaf het water is het nog leuker. Het kost helemaal niet zoveel om met een bootje mee te gaan en als je mazzel hebt mag je zelfs nog even zwemmen.

6. Ga naar The Isle of MTV

Oké, The Isle of MTV is vindt al op 27 juni plaats, dus het is misschien mosterd na de maaltijd. Toch is dit gratis festival op Malta dé reden waarom veel meiden in juni naar het eiland afreizen. Met onder andere Martin Garrix, Lady Gaga en Steve Aoki in de line-up wordt het ook dit jaar weer een feestje.

Reageer op artikel:
Vriendinnentrip! 6 tips als Malta jullie volgende vakantiebestemming wordt
Sluiten