Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 4 apr 2017

Ik wil geen man meer die me gemixte signalen stuurt

Ik hoef geen man meer die zelf niet weet wat hij wil, eentje die niet kan kiezen, maar wel zijn eigen hachje probeert te redden. Ik ga niet meer settelen voor minder, voor eentje die mij niet op de eerste plaats heeft staan of 100 procent voor mij durft te gaan. Ik ben klaar met mannen die me gemixte signalen sturen.

Ja, dit keer écht. Misschien heb ik het al meerdere keren uitgesproken, maar nu meen ik het. Basta, over en uit. Als je niet jezelf 100 procent kan geven, geef dan maar niks. De tijd van mannen die hun lijntjes uitgooien en maanden kunnen laten zwieren is voorbij. Deze knip ik door.

Ik wil geen ontkenning meer

Ken je dat? Dat oeverloos daten zonder resultaat. Nu is dat nog daten in het ruimste begrip van het woord, want eigenlijk kwam het neer op avondjes bank hangen en samen slapen. Echt op stap gingen we niet. Nee, écht daten lukte niet.

En hier ben ik klaar mee. Gaat het soms om het woord dat niet genoemd mag worden? Vriendje? Relatie? Ik weet het niet, maar dat ontkennend daten waar niemand iets mee opschiet, daar hoef ik geen deel meer van uit te maken.

Ik wil een man, geen jongetje

Een man met ambities, alstublieft. Geen jongetje waarvan ik de korstjes van z’n brood moet snijden. En als je zegt geen tijd voor me te hebben, weet dan dat dit het slechtste excuus is dat ik ken. Ik heb het ook druk, heel de wereld heeft het druk; maar als je geen tijd voor me vrij kán maken, dan ben ik het blijkbaar niet waard. Hou me dan niet vast, laat me los, want ik wil door.

Ik hoef het ‘doen alsof’ niet meer

Ik ben klaar met de leugens en de onzekere gevoelens. Die brok in m’n maag als jij weer eens niet terug appt, of mega bot reageert, die hoef ik niet. Net zo min als de appjes waarin jij wél lief bent en ik weer hoop krijg. Weet je hoeveel energie mij dat kost? Allemaal verspilde energie die ik liever uitgeef aan iemand die mij teruggeeft wat ik hem geef.

Ik wil een man die nadenkt

Ik vraag me wel eens af: op welk moment denken jullie mannen, ‘joh wat ik nu doe, kan eigenlijk niet?’ Ik wil iemand die nadenkt en de gevolgen van zijn gedrag begrijpt.

Er zit namelijk een hoop tijd in het bezig zijn met het analyseren van jullie gedrag. Met vriendinnen berichtjes ontrafelen, hardop lezen, op jullie profiel zoeken naar clues. Het lijkt wel Cluedo dat ik aan het uitvogelen ben. Maar zonder succesvol einde helaas, want ik blijf ik de vicieuze cirkel hangen waar ik uit probeer te komen.

Ik ben boos. En ik ben er klaar mee. Klaar met het zorgen voor een ík die jíj hopelijk wel leuk genoeg vindt. Nah, bedankt. Ik heb genoeg te doen en in mijn to do’s staat niet het overtreffen van jouw verwachtingen. Want eerlijk: die heb ik niet bij jou.

Doei.

LEES OOK: Als je ex een nieuwe vriendin heeft

Reageer op artikel:
Ik wil geen man meer die me gemixte signalen stuurt
Sluiten