Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 30 november 2017

Als je zo met een afwijzing omgaat, kom je sneller over hem heen

Je hebt het vast wel eens een keer in je leven meegemaakt dat een man niet hetzelfde voor je voelde als wat jij voor hem voelde. Of niet meer, als die man nu je ex is. En dan weet je ook als geen ander dat het wel even tijd nodig heeft om weer aan andere mannen te denken. Maar als je er op deze manier mee omgaat, hoeft het helemaal niet zo lang te duren.

Een afwijzing is nooit leuk. Als je die man pas twee weken kent of al twee jaar. Iedere keer heeft het weer tijd nodig om over hem heen te komen, vooral als jij tot over je over in de wolken zat. Maar doe jezelf een plezier en kijk er eens op een hele andere manier naar.

Als je een afwijzing zo opvat, ben je sneller over hem heen

Er is serieus onderzoek gedaan naar de beste manier om over iemand heen te komen. En dat is wel fijn, want we willen eigenlijk het liefst zo snel mogelijk weer verder met ons leven. Maar wat is dan de beste manier om weer zo snel mogelijk back on track te raken?

Stanford University heeft het antwoord voor ons. Onderzoekers van deze universiteit hebben namelijk 891 mensen ondervraagd wat betreft een relatiebreuk. Uit de antwoorden kwam naar voren dat een afwijzing een deuk kan veroorzaken op het zelfbeeld van degene die de afwijzing ontvangt. En dat is ook hetgeen wat ons verwerkingsproces zo vertraagt.

En om er wat vaart achter te zetten, kun je de volgende keer proberen om de afwijzing niet persoonlijk op te vatten. Het blijkt namelijk dat als je een breuk als een leerproces ziet, dat je dan veel sneller over die man heen komt. Daarom: in het vervolg niet denken waarom hij je niet leuk vindt, maar dat hij gewoon niet bij je past.

Niet iedereen matcht met jouw persoonlijkheid. En dat is maar goed ook, want anders zou je verdrinken in het aanbod. En bij iedere afwijzing is er vast wel iets anders waarvan je kunt leren. Denk er maar eens over na. En voordat je het weet ben je alweer toe aan de volgende man. Zo snel kan het gaan.

Dit vind je misschien ook wel interessant: 4 redenen waarom single vrouwen zo ongelooflijk aantrekkelijk zijn

Reageer op artikel:
Als je zo met een afwijzing omgaat, kom je sneller over hem heen
Sluiten