Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 26 jun 2015

Man vs. vrouw: Wie is er nou echt slimmer?

Vanaf deze week kun jij elke vrijdagavond de battle tussen de mannen en vrouwen volgen. Elke week onderzoeken wij veelvoorkomende kwesties zoals: Wie is er nou echt beter in autorijden? Hebben mannen echt een beter richtingsgevoel dan vrouwen? Deze week onderzoeken wij wie er nou echt slimmer is, de man of de vrouw?

Vrouwen kunnen niet parkeren en mannen zijn minder gevoelig dan vrouwen. Maar is dit ook echt zo? Onderzoekers zeggen dat de meeste stereotypen over mannen en vrouwen écht waar zijn. Hersenen van mannen en vrouwen verschillen totaal van elkaar en werken dan ook op andere manieren.

Andere inrichting

Het brein van mannen is ingericht voor coördinatie en perceptie, terwijl vrouwen meer ruimte voor analyseren en intuïtie hebben. Onderzoekers hebben geconcludeerd dat het IQ van de vrouw altijd eigenlijk al hoger is geweest dan dat van de man. Dit zou kunnen komen doordat vrouwen veel meer het evenwicht proberen te vinden tussen het gezinsleven en carrière waardoor zij zich meer ontwikkelen en intelligenter worden. De moderne wereld zorgt er eigenlijk voor dat het IQ zich steeds meer moet ontwikkelen. En bij vrouwen groeit het IQ sneller dan dat van de mannen.

Het resultaat

De vrouwen winnen deze ronde, op gebied van intelligentie zijn wij dames slimmer dan de mannen. Terwijl mannen een groter brein hebben dan vrouwen, zo’n acht tot tien procent groter. Maar het brein van de mannen is minder actief. De frontale kwab, die belangrijk is voor het maken van beslissingen en oplossingen bedenken, is bij vrouwen groter dan bij mannen. Mannen hebben wel weer een ruimtelijker inzicht dan vrouwen, dit komt door de pariëtale cortex. Het brein van de vrouw is eigenlijk nooit in rust waardoor vrouwen alerter zijn dan mannen. Zo winnen wij vrouwen deze ronde en wie weet wat de volgende ronde gaat brengen… Proost.

Reageer op artikel:
Man vs. vrouw: Wie is er nou echt slimmer?
Sluiten