Dit is de reden waarom je manicure zo snel afbladdert

Je nagels laten doen bij een salon is heerlijke verwennerij en pure luxe. Wel is het dan extra jammer wanneer je prachtige manicure al na een paar dagen eraf begint te bladderen. Gelukkig weten wij de oorzaak en die kun je heel simpel tegengaan. Fijn.

Deborah Lippmann, manicurist van celebrities en eigenaresse van de gelijknamige nagellak lijn, geeft al jaren no-soak manicures . Dat zijn manicures exclusief het weken van je nagels wat normaliter wel wordt gedaan. En dat weken, dat is nou précies de oorzaak van het afbladderen van je manicure.

Nagelplaat

Het weken van je nagels in warm water zorgt er namelijk voor dat je nagelplaat gaat uitzetten. Als je daarna nagellak aanbrengt komt deze in het gedrang wanneer je nagelplaat zich weer herstelt tot het normale formaat.

Weken in water

De gedachte achter het weken van je nagels is dat het je nagelriemen en de dode huidcellen op en/of rond je nagels verzacht. Hierdoor is het voor de manicurist makkelijker om je nagelbed schoon te maken. Maar hoewel het met de beste bedoelingen gebeurt, is het niet handig voor het vervolg van je manicure.

Slecht voor je nagels

Eigenlijk hoor je na het weken te wachten tot je nagelplaat weer helemaal is opgedroogd en teruggekeerd is naar zijn normale grootte. Wat geen één manicurist doet. Nog een nadeel van het weken is dat wanneer je nagels meteen daarna gepolijst worden, het kan zijn dat er een oneven oppervlak wordt gecreëerd. Dit kan ervoor zorgen dat je nagels breken of splijten, en je nagellak kan erdoor gaan bobbelen.

Stop met weken

De oplossing is simpel: Vraag bij je volgende afspraak of ze het weken van je nagels achterwege willen laten. En aangezien je naar de salon komt om verwend te worden zal het geen enkel probleem zijn om aan je vraag te voldoen.

Reageer op artikel:
Dit is de reden waarom je manicure zo snel afbladdert
Sluiten