Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 28 jul 2019
Leestijd: 4 minuten

16 manieren om van jezelf te houden voordat je dat van een ander doet

Trots zijn op wie je bent, wat je bent. Je kent vast wel de belangrijke uitspraak dat je eerst van jezelf moet leren houden voordat je van een ander kunt houden. Als je teveel met jezelf in de knoop zit, is het heel moeilijk om van iemand anders te houden. Maar van jezelf houden, hoe doe je dat eigenlijk? Dit zijn de 16 manieren om van jezelf te houden:

1. Accentueer je sterke punten
Mooie heupen? Koop een broek waarin ze mooi naar voren komen. Volle lippen? Een prachtige gloss op lipstick laat ze extra opvallen. Durf te laten zien wat je in huis hebt. Je verdient het.

2. Leer te genieten van je eigen gezelschap
Je hoeft niet altijd iemand in je bijzijn te hebben om te stralen. Leer om fijne momenten met jezelf te hebben. Ga eens alleen ergens een kop koffie drinken. Neem een tijdschrift mee. Of als het mooi weer is in het park een boek lezen.

3. Post een selfie
Laat zien wat je waard bent en neem de waardering in ontvangst. Je bent echt niet meer de enige, sterker nog bijna iedereen doet het, dus laat jezelf zien aan de wereld. Je kunt de hele foto controleren: 500 pogingen ondernemen, 20 filters gebruiken. Dus waarom zou je het laten?

4. Wees niet bang om rode lipstick te kopen
Rode lipstick is je alter ego. Voel je sexy en voel je goed.

5. Stop met sorry zeggen voor alles wat je doet
Het is zo makkelijk. Om altijd maar sorry te zeggen voor alles. Excuses te maken. Maar waarom doen we dat eigenlijk? Als je niemand kwetst, of pijn doet, is die sorry niet nodig. Accepteer dat jij er ook mag zijn.

6. Verwen jezelf
Neem af en toe een massage, een manicure, laat je haren föhnen bij de kapper, of doe iets anders waarbij je geheel in de watten wordt gelegd. Bedank jezelf met chocola. Kan prima.

7. Kijk in de spiegel
Durf jezelf recht aan te kijken in de spiegel en noem minimaal drie punten aan jezelf waar je blij mee bent. Herhaal dit iedere dag voor je naar buiten gaat.

8. Stop met het stalken van de Instagram account van dat ‘perfecte meisje’, kijk liever naar die van jezelf
We hebben allemaal wel zo’n meisje die in onze ogen perfect is. Het lijkt alsof ze iedere dag uit de Vogue komt gelopen. Je snapt niet hoe ze het voor elkaar krijgt. Perfect haar, een perfect leventje, een perfecte boyfriend.

Stop ermee. Je mag best kijken naar haar ter inspiratie. Je moet echter stoppen met het haten van jouw leventje ten opzichte van die van haar. Kijk naar je eigen Instagram, en naar hoeveel leuke momenten je hebt meegemaakt en nog gaat maken.

9. Omgeef jezelf met positieve mensen
Je omgeving doet heel voor je. Je wil niet omgaan met Negatieve Nancy maar juist met Positieve Polly. Positieve mensen zullen je eerder complimenten geven, je vrolijk maken. Terwijl negatieve mensen juist energie zuigen. Ver uit de buurt van blijven dus.

10. Stop met het opsparen van je champagne voor speciale gelegenheden
Vandaag is een speciale dag. Waarom? Gewoon omdat jij dat net hebt bepaald. Proost babe.

11. Kleed je fancy als je daar zin in hebt
Ben je toe aan een mooie jurk? Een extra laag make-up? Een extravagant kapsel? En dat terwijl je alleen maar boodschappen hoeft te doen bij de AH? Doe het alsnog. Laat iedereen maar zien hoe je geheel in stijl boodschappen doet. De bewonderende blikken zijn heerlijk.

12. Neem soms risico’s
Heb je nooit lippenstift op met een felle kleur? Probeer het. Doe je nooit je wenkbrauwen? Zet ze vandaag eens aan met matte bruine oogschaduw. Wie weet voel je je er wel geweldig bij. Je bent in ieder geval even uit je comfort zone gestapt en dat is heel goed.

13. Wees open over je onzekerheden
Onzekerheid kent iedereen. Je bent niet de enige. Ook al ben je voor jouw gevoel onzeker over iets ‘belachelijks’, als jij er onzeker bent, zijn er nog miljoenen vrouwen die dat hebben. Als je erover praat zul je het eerder gaan accepteren.

14. Stel doelen en hou je eraan
Een powervrouw geeft niet zomaar op. Ze is vastberaden en weet wat ze wil. Als je doelen stelt is het veel makkelijker om jezelf te motiveren om die stip op de horizon te bereiken. Geef nooit zomaar op.

15. Spendeer tijd aan je wimpers
Bambi is alles.

16. Blijf klimmen
Je valt soms in het leven, vergeet niet weer op te staan en door te gaan. Je kan het. Het is jouw leven en jij kan er alleen wat van maken. Doe het. Twijfel niet. Go for it girl.

Reageer op artikel:
16 manieren om van jezelf te houden voordat je dat van een ander doet
Sluiten