Wat is het verschil tussen mannen en vrouwen producten?

Van bijna alle vrouwen producten zijn er tegenwoordig ook mannen varianten te koop. Pure marketing of echte noodzaak?

Zoals er verschillen zitten tussen mannen en vrouwen, zitten er ook verschillen tussen mannen en vrouwen producten. Alhoewel het soms maar minimaal is en het ook geen issue is om elkaars producten te lenen, is het toch goed om te weten wat nou precies de verschillen zijn.

Shampoo

Mannen- en vrouwenhaar is hetzelfde qua structuur. Er zit dan ook behalve de verpakking en de geur geen verschil tussen mannen- en vrouwenshampoos. Zowel het haar van mannen als van vrouwen heeft specifieke behoeften zoals bijvoorbeeld versteviging, kleurbehoud, hydratatie of anti-roos verzorging. Wanneer je een shampoo wil die meer doet dan alleen reinigen kun je daar je keuze op baseren.

Geuren

Een eau de toilette voor mannen bevat vaak sterkere ingrediënten zoals hout, amber, ceder, citrus, groene peper en grapefruit. Vrouwengeuren bevatten meer bloemen, vanille en fruittonen. Maar dit wil absoluut niet zeggen dat deze ingrediënten niet andersom gebruikt kunnen worden. Sterker nog, er zijn veel vrouwen die mannengeuren lekkerder vinden ruiken omdat zij niet houden van zoete geuren.

Scheermesjes

Er zit best wel wat verschillen tussen mannen en vrouwen scheermesjes. Sowieso zijn mannen scheermesjes goedkoper, wat natuurlijk enorm oneerlijk is. Verder is het zo dat de mesjes van een mannen scheermesje dichter op elkaar zitten. Dat is nodig om door het dikkere gezichtshaar van mannen te kunnen snijden. Omdat vrouwen grotere gedeeltes van hun lichaam scheren dan mannen zijn de scheermesjes van vrouwen vaak wat groter.

Huidverzorging

Een mannenhuid is anders dan een vrouwenhuid. Hij is dikker en bevat meer talgklieren waardoor de huid ook wat vetter is. Ook heeft een mannenhuid meer elastine, collageen en haarfollikels die de huid ondersteunen en daardoor minder snel veroudert. De grootste verschillen tussen de mannencrèmes en vrouwencrèmes zijn de geur, textuur en verpakking. Qua ingrediënten zijn de crèmes natuurlijk ook aangepast aan de verschillende huidtypes, maar het kan absoluut geen kwaad als jullie eens elkaars crèmes lenen.

Douchegel

Het grootste verschil is natuurlijk de geur en de verpakking. Maar een ander groot verschil is dat de meeste mannelijke douchegels zowel voor het lichaam als voor het haar geschikt zijn. Dit komt doordat de ingrediënten van douchegel en shampoo overwegend gelijk zijn, alleen heeft een shampoo een extra ingrediënt wat zorgt voor de doorkambaarheid van je haar. Aangezien mannen vaak wat korter haar hebben is het voor hen een minder groot probleem wanneer hun haar stroef aanvoelt en kunnen ze gewoon douchegel als shampoo gebruiken.

Reageer op artikel:
Wat is het verschil tussen mannen en vrouwen producten?
Sluiten