Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 25 september 2017

Echt waar: Mannen kopen katten om indruk te maken op vrouwen en het werkt ook nog

Waren het eerst vooral mannen die een hond in huis nemen en waren het de vrouwen die voor een kat kiezen, lijken mannen nu toch langzaam over te gaan naar kamp kat. En de reden voor deze switch wilden we jullie niet onthouden.

In Engeland hebben het afgelopen jaar maar liefst 500.000 mensen een kat gekocht, blijkt uit cijfers van Pet Food Manufacturers. De teller van het aantal kattenbezitters staat op 8 miljoen mensen, waarvan 5 miljoen man zijn. Maar wat is de reden waarom ze ineens allemaal massaal katten inslaan?

Kat om indruk te maken

Als je een profiel op Tinder of Happen hebt, is het je vast wel eens opgevallen dat veel mannen met een huisdier op de foto staan. Puur toeval, zou je denken. Maar ze kopen een kat met voorbedachte rade.

Zo hebben mannen door dat als ze met een huisdier op de foto staan, zeer in de smaak vallen op online dating-apps. En zeg nu zelf, een knap gezicht wordt toch ineens een heel stuk aantrekkelijker als er een schattige poezenkop bij staat?

Veel likes voor katten van celebs

Ook Facebook, Instagram en Snapchat staat tegenwoordig vol met katten. Zijn het geen grappige filmpjes, dan zijn het wel lachwekkende memes. Ook mannelijke celebrities houden van katten en vinden het absoluut niet erg om dit aan hun volgers te laten zien. Andere mannen zien natuurlijk hoeveel likes ze op die foto’s krijgen. Vooral van vrouwen.

Gemma Croker van Cats Protection denk daarom dat dit dan ook een reden is voor een man om een kat te kopen: ‘De laatste tijd zijn er steeds meer celebs die hun liefde voor katten openlijk laten zien. Dat kan ervoor zorgen dat er meer mannen een kat kopen, omdat ze zien wat voor succes deze foto’s bij de vrouwen hebben. Welke man wil dat nu niet?’

Als de mannen die een kat aanschaffen ook echt graag voor het beestje willen zorgen, dan is het zonder twijfel een win-winsituatie voor beide partijen: katten krijgen een liefdevol thuis en mannen hebben meer kans op een date. Wel fijn dat ze daar toch wat moeite voor willen doen.

Als je zelf ook een kat hebt, dan wil je dit nieuws niet missen: Kattenlovers worden gek want dit is het beste transportmiddel voor je poes ooit

Reageer op artikel:
Echt waar: Mannen kopen katten om indruk te maken op vrouwen en het werkt ook nog
Sluiten