Lisanne de Jager
Lisanne de Jager Love 13 feb 2019

Geef de hoop in de liefde niet op, want volgens onderzoek worden mannen sneller verliefd dan vrouwen

Met alle romantische films om ons heen en in een tijd waarbij sociale media een grote rol speelt, dachten we dat één ding wel duidelijk was. Dat wij, als vrouwen, eerder gevoelens krijgen voor een man. Niets is dus minder waar, want het zijn juist de mannen die eerder weten dat ze verliefd op je zijn. Ahhh.

Dat mannen vaak stoer over willen komen is algemeen bekend. Maar wat naar voren komt in verschillende onderzoeken is dat het toch de mannen zijn die zich sneller uitspreken over dat ze ontzettend veel van je houden.

Mannen worden sneller verliefd

Uit onderzoek blijkt dus dat mannen sneller verliefd worden. Wij leggen je uit hoe het zit.

Het heeft allemaal te maken met dat vrouwen om evolutionaire redenen voorzichtiger zijn. Vrouwen stellen onbewust de liefde meer uit. Zij hebben meer te verliezen op het moment dat ze zich binden aan een verkeerde man, vanwege de beperkte aantal eitjes in tegenstelling tot de miljoenen zaadcellen van een man.

Om er nog even dieper in te duiken moeten we kijken naar het aard van het beestje. Ingrid Collins, psycholoog bij London Medical, vertelt ons dat omdat de man oorspronkelijk een jager is. Dat wist je waarschijnlijk al.

Hierdoor heeft hij een grotere kans om gelijk bevredigd te worden. Vrouwen daarentegen zijn meer uit op stabiliteit vanwege het gelukkige familieplaatje en het opvoeden van een kind.

Romantisch is anders

Ook willen mannen graag hun territorium afbakenen. Romantisch is dat natuurlijk niet helemaal. Mannen voelen namelijk de motivatie om zo snel mogelijk een relatie veilig te stellen zodat ze ermee kunnen pronken.

Ze worden dan wel sneller verliefd, maar zijn ook eerder geneigd om weer verder te kijken. Uiteindelijk is het dus wel een compliment, want hij ziet jou als het prachtplaatje dat hij door het ‘jagen’ heeft verdiend.

Zo herken je de ideale gentleman:

Wanneer hij dit doet is hij écht de perfecte gentleman

Reageer op artikel:
Geef de hoop in de liefde niet op, want volgens onderzoek worden mannen sneller verliefd dan vrouwen
Sluiten