Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 7 dec 2016

Mannendossier: 5 x waarom hij zich aangetrokken voelt tot vrouwen die lekker gek doen

Houden mannen juist van drama die 'gekke vrouwen' met zich meenemen?  Of zijn mannen van tegenwoordig wat meer op zoek naar actie en sensatie in hun leven? Het feit blijft dat mannen tegenwoordig veel liever een vrouw hebben die een beetje gek durft te doen. Waarom?

We vroegen het aan de mannen en dit zijn hun antwoorden.

1. We vinden het heerlijk om een held te zijn

We regelen graag dingen. Of dit nou geldt voor een kast in elkaar zetten of een gekke vrouw weer ‘fixen’. We helpen het liefst bij situaties waar het overduidelijk is dat wij dit uitstekend kunnen maken. Problemen? Wij lossen het op. Dit geeft ons het gevoel dat we nodig en belangrijk zijn. Weer een schouderklopje voor onze ego.

Is die drang echt zo groot om gekke vrouwen weer te ‘repareren’ (om het zo maar even te zeggen)? Is het niet genoeg om alleen de huishoudelijke mankementen te repareren? Nee dus.

2. Jij doet ons denken onze moeder

We kiezen keer op keer weer voor een vrouw die ons aan onze moeder herinnert. Waarom? Geen idee. Maar onze moeders hebben een hart van goud. En ze hebben altijd voor ons gezorgd. Ook al waren ze een beetje gek. Maar ach, dat vinden we fijn om nu nog steeds bij ons te hebben.

Een beetje gek zijn

3. Een gekke vriendin hebben met problemen zorgt voor perfecte afleiding

Wij mannen die in een stevige dilemma zitten met wat voor carrièrepad we moeten inslaan, of we überhaupt ooit kinderen willen of misschien hebben we wel extreme geldproblemen. Een gekke vriendin met grotere problemen is een prima afleiding van onze eigen problemen.

4. De seks is beter

We hebben het allemaal wel eens gehoord; ‘gekke vrouwen zijn beter in bed’. Wij mannen zien namelijk zeker potentie in gekke vrouwen. Want gekke vrouwen zouden meer durven, meer uitproberen en meer initiatief nemen. En dat vinden wij echt niet erg.

5. Gek op drama

Ook al zeggen we van niet, sommige mannen zijn gek op drama dat gekke vrouwen kunnen veroorzaken. Misschien zijn we ons eigen standaard leventje een beetje beu en kan een gekke vrouw daar wat verandering in brengen. Oké, makes sense.

Reageer op artikel:
Mannendossier: 5 x waarom hij zich aangetrokken voelt tot vrouwen die lekker gek doen
Sluiten