Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 8 jun 2015

Mannendossier: 9 mythes over mannen die we niet meer moeten geloven

Wij vrouwen mogen dan af en toe mysterieuze wezens zijn, maar mannen zijn voor ons af en toe ook nog een compleet mysterie. Er hangen allemaal uitspraken rondom mannen heen die in vele gevallen niet eens opgaan. Maar hoe moeten wij nu weten wat klopt en wat niet? Met behulp van het mannendossier natuurlijk. De mannen vertelden ons wat nu echte mythes zijn over mannen:

En dit is dus wat mannen écht willen in bed

1. Mannen worden minder snel verliefd dan vrouwen

Onzin. Wij mannen worden net zo snel verliefd als jullie vrouwen, maar zijn er gewoon wat minder open over. Als wij verliefd zijn, dan zijn we ook tot over onze oren. En mannen die enorm verliefd gaan lopen doen ogen natuurlijk niet heel eh.. stoer. Daarom houden we het liever bij onszelf (en eventueel wat vrienden) en doen we er verder wat koeltjes over.

2. Mannen willen vaker zinloze seks dan vrouwen

Deze valt logistiek al snel op te lossen. De mannen die aan spontane seks doen hebben er toch echt een vrouw voor nodig die er hetzelfde instaat, niet waar? Tenzij je van tevoren natuurlijk niet duidelijk bent over de aart, maar wanneer wij vrouwen oppikken in een bar weten we toch allebei wel hoe de vork in de steel zit?

3. Mannen willen altijd degene zijn die jagen

Welnee, als een knappe dame ons een drankje komt aanbieden sturen we je écht niet weg hoor. We houden wel van dames met pit. Er moet natuurlijk wel een normale verdeling zijn, want we zijn nog steeds de man en voelen ons ook graag zo. Maar dames, jullie mogen ook best je speer er eens bijpakken. Want wie vindt het nou vervelend om zich gewild te voelen?

4. Mannen willen minder graag relaties dan vrouwen

Nope. Het klopt dat mannen wel bepaalde periodes hebben waarin we liever vrij zijn dan gebonden. We lopen qua mentale leeftijd iets achter op de vrouw, waardoor we misschien liever langer blijven beesten. Én, we blijven mannen en mannen houden van nature van jagen. Maar het is niet zo dat vrouwen per se meer uit zijn op relaties dan mannen. Wij willen alleen pas ons hart geven aan een vrouw wanneer we het idee hebben dat zij het is. Als we het doen, doen we het ook goed.

5. Mannen willen dominant zijn in bed

Net als met jagen vinden we het super lachen wanneer een vrouw het initiatief neemt. In bed vinden we het top om je alle hoeken van de kamer te laten zien, maar als jij dat graag een keertje wil doen: be our guest. Af en toe geen kant opkunnen vinden wij ook wel eens leuk. (Goed om te weten dames, de Samatha Jones in je mag je dus zeker zo nu en dan eens loslaten)

6. Mannen vinden het niet leuk als vrouwen initiatief nemen

Niet alleen op flirt- en seksgebied, maar ook in een relatie. Wil jij uit eten? Reserveer een tent. Wil jij op vakantie? Struin vast opties af. We houden van vrouwen die weten wat ze willen en zelf dingen kunnen en willen regelen. En mooi meegenomen, we zijn de moeilijkste niet. Dus wanneer jij iets hebt gevonden wat je mooi of leuk vindt, zeggen wij in negen van de tien gevallen toch wel ja.

7. Mannen hebben een hekel aan koken en schoonmaken

Het is waar dat niet iédere man er gek op is, maar dat zijn jullie vrouwen toch ook niet? (nee!). Schoonmaken is iets wat gewoon moet gebeuren en is een keuze voor iedereen. Laat je het een bende of ruim je het op? Vrouwen zijn misschien gewoon beter in doorzetten wat betreft schoonmaken, al hoewel we ook vaak genoeg ranzige dames zijn tegengekomen. Wat betreft koken vinden mannen het misschien wel net zo leuk als vrouwen. Want héy, wie houdt er nou niet van lekker eten?

8. Mannen zijn allemaal nonchalant met hun uiterlijk

No way. Mannen zijn tegenwoordig meer met hun uiterlijk bezig dan ooit tevoren. We mogen dan geen make-up dragen en ons haar niet hoeven krullen, maar spiertechnisch.. En wat dacht je van gel, crèmepjes, kleding etc? Wij mannen kunnen minstens net zo erg zijn. Wat we overigens verder niet snel zullen toegeven.

9. Mannen spelen altijd spelletjes

Dit is een mythe waar het nog erg vaak fout gaat tussen de man en de vrouw. Vrouwen denken vaak dat wij mannen graag spelletjes spelen. Dat we niet terugappen omdat we willen doen alsof we andere dingen te doen hebben. In bijna alle gevallen is dit niet waar. Vrouwen onthoud: als we je leuk vinden laten we wel van ons horen, en zo niet? Dan niet.

Reageer op artikel:
Mannendossier: 9 mythes over mannen die we niet meer moeten geloven
Sluiten