Love 4 apr 2016 Lotte Nijborg

Mannendossier: Hard to get spelen, do of een enorme don’t?

Elke week vragen we onze mannen het hemd van het lijf, om vervolgens deze geheimen met jou te delen. We zijn in het rijke bezit van vijf vrijgezellen en drie bezette mannen die elke week hun ongezouten mening geven. En wij gaan ze stiekem élke week leuker vinden. Deze week vroegen we aan de mannen of het hard to get spel nou echt werkt. Want daar wil iedereen wel een antwoord op toch?

Hard to get, iedereen heeft er een hekel aan, en toch houdt het ons allemaal bezig. Is het nou een do of een don’t? En schiet je er nou echt wat mee op?

We kennen het allemaal wel, uren wachten voor we antwoord geven op een berichtje omdat we niet de gretig willen overkomen, om vervolgens zelf uren te wachten op zijn reply. Expres stoer en afstandelijk doen om niet de indruk te geven dat je afhankelijk bent van hem. Of wat denk je van flirten met een andere man gewoon om hem te laten zien dat hij echt niet de enige is?

Eigenlijk worden we er doodmoe van en toch doen er allemaal aan mee. Tijd om de mannen te vragen of zij hard to get nou wel of niet accepteren en natuurlijk of ze er zelf aan mee doen. Want misschien hebben we het allemaal wel verkeerd en héél misschien kunnen we er gewoon mee ophouden.

‘Het leukste van hard to get is het plagen’ – Luc

Oké, soms is hard to get spelen best leuk. Rick geeft terecht aan dat het heerlijk is als je elkaar op die manier plagerig teast. Dan kan het heel goed werken en spannend zijn. Zeker als je elkaar net hebt ontmoet in een kroeg of bar. Luc: ‘Het leukste van hard to get is het plagen, even die afstand bewaren om er zo voor te zorgen dat we ons stinkende best gaan doen.’

Mannen willen immers jagen en ook vrouwen houden van een uitdaging. Rutger: ‘Een vrouw die je zo kunt oppikken is niet interessant. Ik hou ervan om moeite te doen voor datgene wat ik wil.’ Ook Peter beaamt dit.

Maar, geven alle mannen aan, het spel mag nooit te lang duren. ‘Als je het idee hebt dat je continu enorm je best moet doen en maar moet raden of het bij het spelletje past, ben ik er snel klaar mee. Ik haat het wanneer ik het gevoel heb dat ik aan het lijntje word gehouden, dan haak ik af’, aldus Rick.

En geldt dat andersom niet net zo? Als het echt goed voelt dan is dat hele hard to get toch eigenlijk niet nodig? Want zoals Farbod terecht aangeeft ‘als het vanaf het prille begin stroef gaat, dan heeft het geen zin’. Maar als het wel soepel gaat, vinden we het allemaal niet erg om moeite te doen. Echter, als het spelletje maar eindeloos blijft duren worden we helemaal gek. We raken gefrustreerd, zijn geïrriteerd en willen het loslaten wat vaak niet lukt, wat net zo frusterend is.

Ernst zegt dan ook heel terecht dat het een ideale situatie zou zijn wanneer er een klein spel gespeeld wordt en dat beiden uiteindelijk op het juiste moment toegeven. Net voordat de irritatie komt. Net voordat één van beiden gaat twijfelen aan de oprechtheid van de ander. Net voordat één van de twee zich wil terugtrekken.

‘Het duurt vaak te lang voordat er wordt toegegeven dat maakt dat ik aan het begrip ‘hard to get’ soms echt een bloedhekel heb’ – Ernst

Het is eigenlijk de periode dat je je best doet voor elkaar, waar we zo van genieten. Dat we naar iemand kijken, weten dat we het zouden kunnen krijgen, maar het nog niet in handen hebben. Daarna volgt er altijd een periode waarin je moeite gaat doen zoals Rick en Luc al aangaven. Of dat nou een avond is, een dag of een maand, de eerste periode vinden we geweldig omdat we moeite doen voor elkaar.

Hard to get spelen is een egoïstisch spel om iets voor elkaar te krijgen bij een ander

Kunnen we daarom concluderen dat de key tot succes eigenlijk ‘moeite doen’ is? En dat hard to get een stomme en onzinnige manier is om dat te doen? Misschien moeten we vanaf nu afstappen van het begrip hard to get. Tussen moeite doen en hard to get spelen zit namelijk een verschil. Moeite doe je vóór een ander. Omdat je diegene leuk vindt, omdat je een vonk voelde overspringen. Hard to get spelen doe je zelf met de hoop dat de ander moeite voor jou gaat doen.

Voorbeeldje; hard to get is expres drie uur niet antwoorden in de hoop dat de ander verlangend met buikpijn naar zijn of haar telefoon staart en zich afvraagt of er nog een berichtje komt. Moeite doen is de tijd nemen een goed berichtje op te stellen die jij stuurt wanneer jij dat wil en wanneer je denkt dat de ander ‘m zou willen ontvangen.

Want, is het niet belangrijk dat diegene al moeite voor jou wíl doen uit zichzelf? Hard to get spelen is een egoïstisch ding om iets voor elkaar te krijgen bij een ander, moeite doen is genereus, lief en heerlijk voor de ander om mee te maken.

Wij vrouwen zijn blijkbaar niet de enigen die klaar zijn met hard to get. Maar we houden wél van moeite doen. Een man die moeite doet voor jou, die jou wil veroveren, zich voor hem wil winnen. Dat is genieten. En andersom doen we dat net zo graag terug voor hem.

Daarom pleiten wij vanaf nu dat dat stomme hard to get spelletje klaar mag zijn en dat we ons vooral gaan focussen op moeite doen. Moeite doen om een leuk berichtje te sturen, moeite doen om een originele date te verzinnen, moeite doen om elkaar te veroveren. En natuurlijk happen we nu nog steeds niet gelijk toe. Maar dat is puur en alleen de spanning nog even bewaren zodat het moment suprême nog beter is. Uit interesse naar elkaar, niet uit egoïsme.

Reageer op artikel:
Mannendossier: Hard to get spelen, do of een enorme don’t?
Sluiten