Redactie
Redactie Love 14 jan 2019

Mannendossier: waarom jongens vroeger vaak gemeen deden tegen meisjes die ze leuk vonden

Mannen zijn raar. Vroeger al, toen het nog jongetjes waren, kon je al geen hoogte van ze krijgen. Want op school deden jongens vaak gemeen, terwijl ze je eigenlijk juist heel leuk vonden. Wat de logica daar achter was… Joost mocht het weten. Maar nu zijn we toch een stukje dichter bij de onthulling van het mysterie gekomen.

Het kan namelijk best moeilijk zijn om aan jezelf én aan de rest van de wereld toe te geven dat je iemand leuk vindt. Helemaal wanneer het ernaar uitziet dat het niet wederzijds is. En een kat in het nauw maakt rare sprongen. Veel jonge mannen gaan als tegenreactie gemeen doen tegen jonge vrouwen die ze leuk vinden. The School of Life maakte er een filmpje over.

Meisjes plagen kusjes vragen?

De jongens dachten vroeger dat ze geen schijn van kans maakten. Om de pijn te verzachten veranderden ze van strategie. De leuke grapjes en gezellige praatjes werden verleden tijd; de jongens besloten gemeen te doen. Kinderachtig, I know, maar het gebeurt wel.

Zelfs volwassenen hanteren deze strategie nog wel eens. Niet alleen op het gebied van de liefde. Misschien heb je wel een collega die je het leven zuur maakt, nou grote kans dat hij of zij gewoon jaloers is op jouw kwaliteiten. Belachelijk gedrag ja. In dit filmpje van The School of Life wordt uitgelegd waar het vandaan komt én wat je eraan kunt doen.

Reageer op artikel:
Mannendossier: waarom jongens vroeger vaak gemeen deden tegen meisjes die ze leuk vonden
Sluiten