Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 14 sep 2015

Mannendossier: wat hij zoekt in het meisje van zijn dromen

Het is weer tijd voor het wekelijkse Mannendossier waarin we mannen eens even flink uithoren om zo net iets meer te snappen van deze prachtige maar ook ingewikkelde wezens. Dit keer vroegen we hen wat hij nou zoekt in de vrouw van zijn dromen. We willen oh zo graag die ene man aan de haak slaan, en ervoor zorgen dat hij met ons wel écht serieus wil zijn. Maar waar is hij nou eigenlijk écht naar op zoek?!

We kennen allemaal wel de ene man. De begeerlijke vrijgezel, die altijd flirt, altijd een vrouw aan z’n arm heeft, maar die nooit settelt. Hij lijkt niet te vangen. Tot op een dag het meisje van zijn dromen langskomt. Ben je benieuwd wat hij écht belangrijk vindt aan haar? Dit zijn zijn antwoorden:

1. Onafhankelijkheid

De vrouw van onze dromen staat onafhankelijk in het leven. Ze claimt ons niet. Tuurlijk vinden we het lekker als ze ons echt leuk vindt, en ons stiekem een beetje nodig heeft. Maar we willen ook graag dat ze een eigen leven heeft. En ja, we missen haar als ze niet thuis is, maar we vinden het fijn om te weten dat ze haar eigen vriendinnen heeft, haar eigen ding doet en niet totaal van ons afhankelijk is.

We vinden het sexy als zij links durft te gaan als wij rechts willen. Gewoon omdat ze dat altijd zo heeft gedaan. Het is belangrijk dat ze haar eigen mening heeft, op komt voor haarzelf, en doet wat goed voelt.

2. Zelfvertrouwen

Ja ja, we weten dat iedere vrouw wel ergens onzeker over is. Wij zijn ook niet altijd helemaal zeker van onszelf (al laten we dat natuurlijk nooit merken). Maar daarom is het des te beter als ze zelfvertouwen heeft om te zijn wie ze is. Als ze zichzelf namelijk onwijs sexy voelt, dan straalt ze dat ook uit.

Zo’n vrouw willen we graag naast ons hebben. We willen haar met liefde iedere keer vertellen hoe mooi ze is, maar wel omdat we dat zelf vinden, en dat zelf willen zeggen, en niet omdat zij dat moet horen om zichzelf zeker te voelen. Een vrouw die comfortabel is met haarzelf, durft ook haarzelf te zijn bij ons. En dat vinden we leuk.

3. Doorzettingsvermogen

Voor ons geen huisvrouw. Ze mag best voor ons zorgen, en lief zijn, en ze hoeft niet de nieuwe Hilary Clinton te worden, maar we vinden het wel fijn als ze een beetje wat wil bereiken in het leven. Heeft ook weer een beetje te maken met het onafhankelijk zijn, iets willen doen met je leven en niet als een zoutzak op de bank hangen.

Doorzettingsvermogen is belangrijk in alle aspecten. Dingen gaan niet altijd heel makkelijk, maar we houden van dames die hun tanden erin willen bijten en ervoor willen gaan.

4. Karakter

Oké, deze hadden we eigenlijk op één moeten zetten. Het is zo ontzettend belangrijk dat ze een mooi karakter heeft. Een vrouw kan er nog zo mooi uitzien, maar als haar karakter niet oké is, zullen we er nooit mee eindigen. Dan kan ze de volgende ochtend gewoon weer naar huis en zullen we haar niet meer bellen.

En ze hoeft echt niet in alles perfect te zijn, zeker niet. Maar in de basis moet het goed zitten. Zeker als het gaat om een happily ever after samen.

5. Verzorgend

We houden ervan om in de watten gelegd te worden. Dat hoeft niet iedere dag of ieder moment, maar gewoon zo nu en dan. We vinden het fijn als een vrouw een lekker maaltje kan koken, de moeite wil nemen om een ontbijtje op bed te brengen af en toe, en om ons te verrassen met lekkere zelfgemaakte baksels. Oké, gekochte koekjes zijn ook prima. Maar je snapt wat we bedoelen toch?! Iedereen vindt het fijn om zo behandeld te worden, en wij ook.

6. Humor

Dit is zo ontzettend belangrijk. We willen met haar kunnen lachen, hartstikke hard lachen. Zo hard de tranen over onze wallen rollen. Het is top als een vrouw dingen weg kan wuiven met een grap, om haarzelf kan lachen, en de humor begrijpt van ons. Als er dingen fout gaan is het niet de bedoeling dat ze zich schaamt, maar dat ze lacht, keihard lacht.

7. Waardering

Yep, ook ons geeft het een goed gevoel om een compliment te krijgen, respect, en waardering voor de liefde en aandacht die we jou geven. Soms denk je het misschien, maar we vinden het ook echt fijn als je het hardop durft uit te spreken tegen ons. Sms’en mag natuurlijk ook, maar dan loop je wel de rewarding kus mis. Aan jou de keus.

Reageer op artikel:
Mannendossier: wat hij zoekt in het meisje van zijn dromen
Sluiten