Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 23 mei 2016

Mannendossier: Zo voelt het voor hem om een gebroken hart te hebben

Elke week vragen we onze mannen het hemd van het lijf, om vervolgens deze geheimen met jou te delen. We zijn in het rijke bezit van vijf vrijgezellen en drie bezette mannen die elke week hun ongezouten mening geven. En wij gaan ze stiekem élke week leuker vinden. Deze week vroegen we hoe een gebroken hart voor hen voelt. Deze week willen we de mannen allemaal wel een dikke knuffel geven. Want het blijkt dat als het om een gebroken hart gaat, de mannen – eigenlijk net als wij – zich ook voelen alsof de wereld stopt. En ze vergrijpen zich dan misschien niet aan chocolade en romcoms, ze voelen zich net zo down, lusteloos en alleen.

De klap

Als iemand het uitmaakt, voelt het altijd als een klap. Want je hebt het niet echt zien aankomen. Zo reed Peter op 24 december anderhalf uur naar zijn vriendinnetje, met het idee dat ze de hele Kerst samen zouden zijn. Maar niet veel later reed hij weer terug. Alleen. Met een gebroken hart.

De mannen voelden zich serieus down als hun hart was gebroken. Ze hadden geen zin om dingen te ondernemen. Ze voelen zich machteloos en onbegrepen.

Even geen andere chicks

Hm, wij dachten altijd dat mannen met een gebroken hart onmiddellijk op zoek gaan naar een rebound. Maar het blijkt dat, als het net uit is, de mannen daar nog even helemaal geen zin in hebben. Want een ander meisje doet ze toch alleen maar denken aan het meisje dat ze kwijt zijn. Pas later, als ze het een beetje accepteren dat hun ex niet meer in hun leven is, kijken ze weer om zich heen. En gaan ze hengelen naar de andere vissen in de zee.

Praten

Ja, niet alleen wij vrouwen praten graag veel als we liefdesverdriet hebben. Ook voor mannen helpt het om het er over te hebben. Chillen met vrienden, de drukte van vrienden en familie opzoeken. Gewoon iemand hebben om een beetje tegenaan te lullen.

Workworkwork

De mannen zoeken ook graag afleiding in hun werk. Zoals Farbod zegt: ‘In zulke tijden ben ik onwijs productief. Mijn doelen worden nog belangrijker voor me. Ik ga gewoon in m’n grot zitten en werken.’ En Rutger is toen hij een gebroken hart had, zijn eerste bedrijf begonnen.

Uiteindelijk voelen de mannen zich altijd sterker na een break-up. Luc: ‘Dit proces heeft altijd veel tijd nodig. Als ik kijk naar waar ik nu sta voel ik me veel beter en sterker. Ik sta open om weer verliefd te worden. Dat had ik nooit zo snel voor mogelijk gehouden.’

Meer weten over onze mannen? Dat lees je hier.

Reageer op artikel:
Mannendossier: Zo voelt het voor hem om een gebroken hart te hebben
Sluiten