Marc Jacobs had deze NYFW geen boodschap aan de trends van nu

Vorig seizoen waagde Marc al een gewaarde poging door zijn modellen zonder make-up de runway op te sturen, maar dit jaar gaat hij nog een stapje verder. De dames mochten de runway op met aubergine getinte lippen, zilveren oogschaduw en vooral bijzonder rommelige knotjes.

Wáárom nou, Jacobs?

Volgens zijn beautyteam wilde Jacobs gaan voor een verfijnde en excentrieke look. En dat is hem zonder meer gelukt, al zeggen wij het zelf. Marc was op zoek naar iets wel overwogen, een uptown kledingstijl met een downtown kapsel.

De make-up

NARS verzorgde de make-up tijdens Jacobs show met een glanzende, grijse taupe achtige oogschaduw met een dun laagje glos (stiekem wel een trend die we veel voorbij zagen komen op de runway). Er werd express geen mascara gebruikt aangezien Marc de ogen zo vreemd mogelijk wilde houden en zo min mogelijk commercieel. Maar wat vooral opviel was de donkergetinte lip. Opvallende lippenstift was namelijk vrijwel verdwenen van de runway, waar Marc dit met liefde weer terugbracht. Ook werd er in plaats van de nu oh zo hippe glow trend gegaan voor een mat gezichtje.

Ja, Marc had inderdaad niet bepaald een boodschap aan de trends dit jaar. Maar ach, daar blijft fashion voor. Breaking the rules is making the rules.

Reageer op artikel:
Marc Jacobs had deze NYFW geen boodschap aan de trends van nu
Sluiten