Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 26 mei 2017

Deze boozy margarita bubbles maken jouw zomer helemaal compleet

Met de zomer in je bol wordt het tijd om nieuwe drankjes uit te proberen. Met dit culinaire hoogstandje dat je gewoon in je eigen keuken kunt maken, maak je zeker de blits. Perfect voor je zwoele zomeravonden, feestje of, gewoon omdat het kan.

Challange accepted

Deze boozy margarita bubbles zijn net even wat specialer dan je gebruikelijke cocktails. Want kijk nu zelf, hoe prachtig? Helemaal gemaakt door jouzelf. Want echt, het is helemaal niet zo moeilijk en een heerlijke versnapering op je zwoele zomeravond. Dit is wat je nodig hebt:

385 ml margarita mix
175 ml tequila
5 gram calciumchloride

Deze drie ingrediënten doe je in een kom en mixen maar. Stop je mixje dan in een siliconen vorm voor mini cupcakes en het kan de vriezer in. Voor de volgende stap doe je in een kom:

1 liter water
5 gram sodium alginaat

Dit ga je weer mixen, waarna je het vijftien minuten laat rusten. Haal je margarita mixjes uit de vriezer en roer ze een voor een door het water met sodium alginaat. Zorg ervoor dat ze niet zinken en dat ze een beetje smelten. Spoel dan je bubbel af met water.

Klaar en smullen maar

Dan is het tijd om je margarita bubble te serveren. Leg hem op een lepeltje en garneer met wat zout en limoenschil. Et voilà, jij bent de chef.

Edible Margarita Bubbles

Try your hand at molecular gastronomy with these edible margarita bubbles!It's easier than you think: bzfd.it/2o3at1s

Geplaatst door Nifty Science op woensdag 5 april 2017

Deze zijn ook heerlijk: Yum: Dit zijn de perfecte rosé cocktails voor deze zomer

Reageer op artikel:
Deze boozy margarita bubbles maken jouw zomer helemaal compleet
Sluiten