4 x mascara hacks voor langere en vollere wimpers

Valse wimpers zorgen voor een opvallend en glamorous effect, en laten je ogen spreken. Maar wie heeft er nou zin (en tijd) om elke dag met valse wimpers aan de slag te gaan? Daarom hebben wij voor jullie drie geniale tips waarmee je zonder valse wimpers toch het effect ervan creëert.

1. Laagjes-techniek

Waarschijnlijk breng je altijd al meerdere lagen aan, maar wanneer je deze techniek toepast creëer je én meer lengte, én meer volume. Het werkt als volgt: Haal je mascara uit de huls en schraap het borsteltje langs de opening totdat je nog heel weinig mascara overhoudt. Breng nu het eerste laagje aan. Voor het tweede laagje dip je de mascara weer in de huls, en herhaal je de eerste stap. Door deze twee dunne laagjes aan te brengen creëer je mega lengte, maar dan zonder klontjes. Met de derde stap maak je vollere wimpers. Doop je mascara weer in de huls en breng nu zonder mascara af te schrapen de derde laag aan.

2. Dubbele mascara

Wanneer de voorgaande techniek niet genoeg voor je doet, kun je proberen om twee mascara’s te gebruiken, een voor lengte en een voor volume. In principe is dit hetzelfde idee als de laagjes-techniek. Eerst breng je een of twee laagjes van de verlengende mascara op en daarna nog een laagje voor extra volume. Er zijn ook mascara’s te koop waar twee verschillende borsteltjes zijn gecombineerd.Met de ene kant kun je dan meer lengte creëren en met de andere kant zorg je voor extra volume. Handig.

3. Fiber mascara

Dit is eigenlijk hetzelfde als nepwimpers, maar dan zonder het geklungel met het opbrengen van de wimpers. De vezels komen in twee verschillende soorten. Er zijn merken die de vezels los verkopen, met daarbij een transparante of gekleurde gel om de vezels mee te sealen. Let hier wel mee op, want omdat de vezels droog zijn kan het gebeuren dat er wat in je oog valt, en dat is extreem pijnlijk. Er zijn ook merken die de vezels met een mascara basis gemengd hebben, wat dus makkelijker en veiliger is om aan te brengen. Waar het op neerkomt is dat het allemaal kleine haartjes zijn die je aan je wimpers plakt. Dit zorgt voor instant verlenging en volume. Daarna breng je nog een of twee laagjes volume mascara aan en je wimpers zijn niet meer van nep wimpers te onderscheiden.

4. Lagere spiegel

Je kunt je mascara het beste opbrengen door in een spiegeltje te kijken wat lager staat dan je gezicht. Op deze manier kijk je naar beneden en kam je automatisch je wimpers omhoog, wat een liftend en verlengend effect geeft.

Behoefte aan een tutorial? Lotte laat hier haar trucje zien voor lange wimpers:

Reageer op artikel:
4 x mascara hacks voor langere en vollere wimpers
Sluiten