Zó breng je mascara aan die past bij jouw oogvorm

Mascara is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze beauty stash. Met onze verleidelijke wimpers krijgen we met een paar keer goed knipperen heel wat voor elkaar.

Maar dat iedereen een andere vorm ogen heeft, is ook al bekend. Dat elke oogvorm andere vorm van eyeliner nodig heeft, wisten we ook al. Maar breng jij mascara op de juiste manier aan die bij jouw oogvorm past?

Back to basic
Om de prachtigste Bambi wimpers te krijgen, krul je eerst je wimpers. Vervolgens breng je je favoriete mascara aan. De basis techniek hiervoor is dat je je mascara aanzet tegen de wortels van je wimpers. Vervolgens ga je met een zig zaggende beweging omhoog met je mascara. Zo blijven je wimpers mooi van elkaar gescheiden. Om de buitenste wimpers ook te bereiken, houd je je mascara verticaal en werk je weer vanaf de wortel naar de top. Het mooiste resultaat krijg je door meerdere lagen mascara. Maar voordat je aan een volgende laag begint, laat je de voorafgaande laag eerst goed drogen.

Ogen die wijd uit elkaar staan
Breng de basistechniek aan, maar begin bij de binnenste wimpers. Werk van binnen naar buiten toe en zorg dat de binnenste wimpers het zwartst zijn. Zo creëer je het effect dat jouw ogen dichterbij elkaar lijken te staan.

Ogen die dichtbij elkaar staan
Tegenoverstaand van de bovenste situatie, wil je nu juist de nadruk leggen op je buitenste wimpers. Breng de eerste laag mascara aan en maak nu juist je buitenste wimpers extra zwart. Voor meer drama, breng een laagje liquid eyeliner aan langs je wimperrand. Op deze manier lijken je ogen verder uit elkaar te staan.

Kleine ogen
Als je kleine ogen hebt kan je het beste beginnen met een laag mascara die voor dikke wimpers zorgt. Voor de tweede laag, neem dan een mascara die voor lengte van je wimpers zorgt. Breng de lengte mascara wel alleen aan in het midden van je wimpers, zo lijken je ogen groter.

Amandelvormige ogen
Leg met je mascara de focus op je buitenste wimpers, zowel onder als boven. Leg ook bij deze techniek de aandacht op het middelste gedeelte van je wimpers. Neem voor de onderkant van je wimpers een mascara met een dun borsteltje. Zo leg je meer de nadruk op de vorm van je ogen, of creëer je juist amandelvormige ogen.

Ronde ogen
Bij ronde ogen leg je de nadruk op het middelste gedeelte van je wimpers. De onderste wimpers kan je het best heel lichtjes aanzetten of beter helemaal niet. Voor een meer cat-eye vorm leg dan de nadruk op de buitenste wimpers.

Oneven ogen
Deze vorm van ogen kan het beste overweg met donkere kleuren. Een dikke mascara laag is dus zeker geschikt net zoals een goede smokey-eye. Blijf weg van lichte kleuren, deze zullen alleen maar je oneven ogen benadrukken.

Hangende ogen
Heb jij last van hangende oogleden? Gebruik dan twee kleuren mascara. Een bruine mascara geeft net zoveel impact als een zwarte mascara, en samen is dit een gouden combinatie. Breng de bruine mascara aan bij je onderste wimpers. De zwarte mascara gebruik je bij de bovenste wimpers. Leg de focus in het midden van je wimpers en laat de buitenste wimpers met rust. Op deze manier zorg je voor een liftend effect van je ogen.

Reageer op artikel:
Zó breng je mascara aan die past bij jouw oogvorm
Sluiten