Zo word je een ware master in het beauty shoppen

Het is de waarheid: shoppen voor beauty producten die bij je persoonlijkheid, budget én wensen passen is een kunst. Een skill die wordt aangescherpt na verloop van tijd. Zo word je er een ware master in:

Lees genoeg reviews

Je ziet een commercial op televisie een nieuw beauty product aanprijzen. Het lijkt dé oplossing voor al je beauty problemen, toch? Voordat je direct de dichtstbijzijnde winkel in snelt om het product aan te schaffen, is het verstandig voldoende reviews te lezen. Er zijn genoeg forums op internet te vinden waar producten uitvoerig worden besproken en wat de voor- en nadelen zijn. Lees deze reviews kritisch, want het zou je kunnen helpen bij bepalen of het product echt bij jou past.

Bestudeer de houdbaarheid

Het is (helaas) waar. Ook beauty producten hebben een gelimiteerde houdbaarheid. Waarom dit belangrijk is om een betere beauty shopper te worden? Als je moeite hebt door een pot crème heen te komen voordat hij over de datum is, is een kleinere verpakking misschien een betere optie voor jou. Neem een stapje terug en analyseer je gewoontes voordat je gaat beauty shoppen.

Is dit product anders dan wat je al hebt?

We snappen dat het verleidelijk is een oogschaduw te kopen in een prachtige bruintint. Hij is nog zo mooi onaangeraakt en het kost weinig moeite om hem in je winkelmandje te doen. Maar vraag je af of je niet al zo’n soortgelijk product in je collectie hebt. Zo voorkom je dat je een aankoop doet waar je later niet veel gebruik van gaat maken.

Testen maar

Nadat je reviews hebt gelezen, is het product zelf uitproberen nog het leukste om te doen. Deze stap is ook één van de belangrijkste. Het betekent namelijk niet dat het product ook voor jou werkt als iemand anders het geweldig vindt. Veel drogisterijen en parfumerieën bieden de mogelijkheid producten te testen. Houd in je achterhoofd dat het licht in die winkels kleuren anders kan laten lijken. Loop daarom even naar buiten om erachter te komen hoe make-up er in daglicht uitziet.

Reageer op artikel:
Zo word je een ware master in het beauty shoppen
Sluiten