Yasmine Esser
Yasmine Esser Beauty en Style 22 okt 2015

Zo voorkom je zwaar en futloos haar na een haarmasker

Iedere week verklapt een expert zijn of haar állerbeste tip. Zodat het leven gewoon net wat mooier, makkelijker en leuker wordt.
Gezonde, glanzende lokken willen we allemaal. Het probleem met een maskertje is alleen dat je haar wel super shiny wordt, maar ook een beetje futloos. Hoe kun je je haar verzorgen met een masker zonder dat je coupe er zwaar of slap van wordt? We vroegen het haarexpert Mika van Leeuwen en hij gaf dé ultieme tip.

[one_half][/one_half]

Mika (28) is topstylist bij Rob Peetoom en managet het filiaal van de kapperzaak in de Bijenkorf in Amsterdam. Hij geeft bekende Nederlanders als Nicolette Kluiver en Heleen van Royen práchtig haar. Op jonge leeftijd won hij al een Glamour Award in Italië. En – dat mogen we niet vergeten – hij had zijn eigen tv-programma’s bij RTL 5 en Net 5.

‘Ik krijg vaak vragen over verzorging. Iedereen wil mooi haar, maar niemand heeft veel tijd. Het moet snel, snel, snel,’ zegt Mika. ’Het nadeel van een masker is dat het je haar zwaar kan maken en dat je het daarna niet goed kan stylen.’

Maar er is een oplossing. Dit is de manier om je haar te verzorgen zónder het zwaar te maken. En het kost nauwelijks tijd:

Stap 1

Was je haar ‘s avonds, zo’n twee uurtjes voor je gaat slapen. Daarna maak je het handdoekdroog.

Stap 2

Nu breng je je haarmasker aan. En je gaat lekker slapen.

Stap 3

De volgende ochtend spoel je het uit en was je je haar nog een keertje.

Mika: ‘Op deze manier heeft het masker tijd om in te trekken. Daarna was je je gehele haar nog een keer waardoor je het verzorgende effect van het masker hebht, maar je haar niet zwaar is doordat je het nog een keer hebt gewassen. Je lokken zijn luchtig en verzorgd.

Reageer op artikel:
Zo voorkom je zwaar en futloos haar na een haarmasker
Sluiten