Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Gezondheid 12 feb 2017

Mayra Rosales woog 470 kilo en viel af tot ze 90 kilo woog

Het is februari en al die nieuwjaarsvoornemens lijken alweer mijlenver weg. Maar stel je voor dat je 470 kilo weegt en ongelooflijk graag onder de 100 kilo zou willen wegen. Het was het doel van Mayra Rosales en ze haalde het. Ze viel 380 (!) kilo af.

Ja je leest het goed, 380 kilo. Mayra Rosales uit Houston is 80% van haar lichaamsgewicht kwijtgeraakt. Een op z’n minst opmerkelijke prestatie en transformatie.

In 2008 werd het neefje van Mayra vermoord door Mayra’s eigen zus Jamie. Mayra nam echter de schuld op haar en verklaarde dat ze over de jongen heen was gerold en ‘m zo had gedood om haar zus vrijuit te laten gaan. Bij het onderzoek kwam echter naar voren dat dit niet de doodsoorzak kon zijn geweest. Jamie was toen allang weggevlucht en heeft zich pas twee jaar later aangegeven.

Mayra Rosales besloot om de zorg van de overige kinderen van Jamie op haar te nemen. Ze een thuis te bieden. Echter kon dat niet met haar gewicht. Daarom besloot ze haar leven drastisch om te gooien en te gaan afvallen. Elf operaties heeft Mayra moeten ondergaan en een strenge begeleiding. De eerste tien dagen verloor ze al 50 kilo en daarna is ze alleen maar doorgegaan.

Nu weegt ze nog maar 90 kilo en dit is het ongelooflijke resultaat:

Before (deze beelden kunnen als schokkend worden ervaren)

[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

After

[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]
[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

*Dit verhaal komt uit 2015 en is her gepubliceerd om anderen te motiveren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mayra Rosales woog 470 kilo en viel af tot ze 90 kilo woog
Sluiten