Me-time: Dit is een geniale manier om gezichtsmaskers te gebruiken

Op zaterdagavond voor je gaat stappen, op woensdagochtend voor een belangrijke meeting of op zondagmiddag, als je een pyjamadag hebt: er zijn tal van heerlijke momenten voor een gezichtsmaker. Toch vroegen we aan Glenn en Shannon Dellimore van Glamglow naar tips en tricks. Hoe kun je nou écht het beste een masker gebruiken?

Glenn en Shannon Dellimore zijn de oprichters van het merk Glamglow, wat ontzettend gewild is bij Hollywoodsterren. Eigenlijk had het echtpaar nooit het plan om een merk op te zetten. Glenn en Shannon wilden gewoon wat celebrity vrienden helpen die ook in Hollywood woonden. Er bestond namelijk geen product dat je huid in zo’n tien minuten camera ready maakte. Sterker nog, je moest zo’n zes producten een lange tijd gebruiken en dan had je na dertig dagen enig resultaat. Terwijl acteurs vaak maar heel kort de tijd hebben om er stralend uit te zien.

Ze hadden geen ervaring in cosmetica of scheikunde, maar plozen gewoon zelf het hele internet af. Op zoek naar onderzoeken en wetenschappelijke artikelen. Uiteindelijk kregen ze contact met een fabriek in San Diego. De enige die in Glenn en Shannon Dellimore geloofde.

Het koppel besloot de puurste ingrediënten te gebruiken. Bijvoorbeeld niet, zoals veel merken, alleen groene thee extract, maar échte groene thee bladeren.

Het werd een succes. Wat begon met twee maskers – Supermud, voor een diepe reiniging en Youthmud voor een stralende, strakke huid – groeide al snel uit tot een merk met nog veel meer maskers, daily cleaners en binnenkort zelfs een liplijn. En de producten wonnen verschillende grote beautyawards.

Nacht treatment

Omdat Glenn en Shannon in Nederland waren, vroegen we hen wat nou écht een goede tip is als je een gezichtsmasker gebruikt. Shannon vertelt dat er geen goede of foute manier is waarop je een masker kan gebruiken. ‘Iedereen heeft een ander moment waarop ze het fijn vindt,’ zegt Shannon. ‘De maskers werken op elk moment van de dag goed, voor of na het douchen, wat je zelf prettig vindt en wat lekker is voor je huid.’

Toch heeft Shannon een favoriete manier om een masker te gebruiken. En het is briljant en geniaal en nog veel meer superlatieven.

‘Persoonlijk vind ik het heerlijk om het hydraterende masker, Thirstymud, ‘s avonds op te doen, voor ik naar bed ga en ‘m te laten zitten,’ zegt Shannon. ‘Je wordt dan wakker met een gehydrateerde, stevige huid, met meer volume. Het masker is dan echt in je huid getrokken.’

Mocht je je zorgen maken om je beddengoed, dan kun je natuurlijk een handdoek op je kussen leggen. Maar, eerlijk gezegd is dat helemaal niet nodig. Het masker trekt namelijk, binnen zo’n tien minuutjes, in je huid. Daarna voelt het niet meer vochtig en plakkerig, maar wél warm. Het masker zorgt namelijk dat je bloedsomloop omhoog gaat.

LEES OOK: Hèhè: eindelijk goede tips tegen adult acne

Reageer op artikel:
Me-time: Dit is een geniale manier om gezichtsmaskers te gebruiken
Sluiten