Janne Vogel
Janne Vogel Life 25 mrt 2020
Leestijd: 4 minuten

Stier, Ram of Tweelingen? Volgens je sterrenbeeld kun je jouw me time het best zó besteden

Me time is niet alleen heerlijk, maar ook super belangrijk. Want hé, wie snapt nou beter wat jij écht nodig hebt dan jijzelf? Wil je de meest glowy versie van jezelf worden, van zowel binnen als buiten? Dan geeft je sterrenbeeld je bij dezen nog wat sturing.

Zo vul jij jouw me time in op basis van je sterrenbeeld

Dít zijn de activiteiten waar jij positieve energie van krijgt, op basis van je sterrenbeeld. Wilde je altijd al weten natuurlijk. Ram, Stier of Tweelingen? Lees even mee.

Ram

Sporten
Ram, jij leeft op van competitieve sporten, fanatiek dat je bent. Jij bent helemaal op je plek in een team en krijgt een enorme rush als jullie winnen. Zit je nog niet op een sport? Dan weet je wat je te doen staat. Om direct te starten kan je het beste beginnen met een thuisworkout waarin je al je energie kwijt kunt. Box jumps kunnen tenslotte ook gewoon op de bank.

Relaxen
Je krijgt energie van vrijwilligerswerk. Denk niet meteen aan gratis en voor niets bijspringen in het plaatselijke theater, het kan ook betekenen dat je boodschappen doet voor je oma. Of je moeder helpt met de voorbereidingen voor haar verjaardag. Iets onbaatzuchtigs doen maakt dat je je eigen zorgen even vergeet en het geeft je voldoening. Plus je doet iets waar een ander echt iets aan heeft.

Losgaan
Af en toe wil je je even helemaal losmaken van het volwassen leven met al zijn verplichtingen. Dus ja, echt: achtbanen, een vette hap en alle hysterie die bij een dagje pretpark komt kijken, is eens in de zoveel tijd alles wat je nodig hebt. Binnenshuis kan je een dansworkout proberen. Maak een afspeellijst van je favoriete muziek en gooi die heupen los. Wedden dat je je hierna beter voelt?

Een guilty pleasure waar je je niet guilty om hoeft te voelen
Je bent soms zó moe, dat je het liefst de hele dag in bed blijft en/of af en toe ergens wegsneakt voor een dutje. En dat is meer dan oké.

Stier

Sporten
Jij traint graag met gewichten. Je bent van nature sterk, maar ook een beetje lui. Vormen van sport waar je van gaat zweten en buiten adem van raakt, zijn voor jou niet weggelegd. Jij vindt het heerlijk om in je yoga pants je spieren te trainen (liefst zittend).

Relaxen
Mindfulness is voor jou dé manier om echt te ontspannen. Je bent altijd enorm gericht op je zintuigen, dus probeer alles wat je voelt, ruikt, ziet en proeft op een mindful niveau te ervaren. Nog geen ervaring met mindfulness? Zoek wat tutorials op YouTube.

Losgaan
Shoppen en een fancy lunch, dat is voor jou de ideale me time-middag. Geld uitgeven vind je heerlijk, vooral aan luxe items van goede kwaliteit. Na een shoptripje voel je je top, al helemaal in combinatie met een lekkere lunch. Je hebt zo’n tripje minstens één keer per maand nodig. Afhalen en online shoppen tellen natuurlijk ook.

Een guilty pleasure waar je je niet guilty om hoeft te voelen
Je houdt van eten bestellen. Binnen blijven vind je heerlijk, lekker eten ook, dus: Thuisbezorgd en UberEats zijn jouw beste vrienden.

Tweelingen

Sporten
De work out die je daadwerkelijk leuk vindt is yoga. Voor jou is cardio meer een soort nerveuze energie; jij focust je liever op flexibiliteit, kracht en manieren of echt te ontspannen en de rust in je lichaam terug te vinden. Namaste.

Relaxen
Het is niet normaal hoeveel gedachten er rondspoken in dat hoofd van jou. Opschrijven hoe je je voelt en wat er in je omgaat, kan een manier zijn om bepaalde gedachten en emoties te accepteren en los te laten. In plaats van dat je er constant over piekert en blijft overthinken.

Losgaan
Jij bent gek op reizen. Je staat open voor nieuwe ervaringen, nieuwe plekken en culturen, en andere rituelen en gewoonten. Je houdt ervan om nieuwe mensen te leren kennen en dompelt je graag onder in de lokale cultuur als je ergens bent. Leren maakt je blij, dus alles wat je onderweg tegenkomt, sla jij maar al te graag op. Vanuit huis kan het ook al helpen om mooie bestemmingen op te zoeken, je bucket list aan te vullen en mooie reisdocumentaires te kijken over verre bestemmingen. Dat wordt wegdromen…

Een guilty pleasure waar je je niet guilty om hoeft te voelen

Flirten. Je houdt van mensen en kletsen en woorden en je vindt het heerlijk om met iemand te praten en al je social skills in te zetten. Het voelt voor jou als een spelletje waar je veel voldoening uithaalt. En het mag af en toe best.

Lees ook: