Zo kom je van die mee-eters af

Het kan zo satisfying zijn om ze uit te knijpen, maar ze komen net zo snel weer terug. Maar waar komen ze eigenlijk vandaan en wat kun je er nu tegen doen? Dit zijn de beste tips om mee-eters aan te pakken.

Wat zijn mee-eters?

Voor je er iets tegen wilt doen, is het handig om te weten wat mee-eters nu echt zijn. En dat is niet zo ingewikkeld dat als het lijkt. In je poriën zit namelijk vaak een mix van olie en dode huidcellen. Als deze in contact komen met lucht dan oxideren ze waardoor ze een zwarte kleur krijgen. Best eenvoudig dus en heeft verder niks met viezigheid te maken.

Wat kun je tegen mee-eters doen?

Nu vraag je jezelf waarschijnlijk af: lucht kunnen we niet vermijden, maar hoe pakken we ze dan aan? Dat ligt aan je huid en hoeveel last je er van hebt. De een is namelijk genetisch gevoeliger voor mee-eters terwijl de ander er weinig last van heeft. We hebben de opties voor je op een rijtje gezet.

1. Salicylzuur

Als je regelmatig (maar niet overdreven) last hebt mee-eters, dan is salicylzuur je beste vriend. Dit is een exfoliant die dode huidcellen én overtollige olie verwijdert. Dit houdt de poriën schoon. Gebruik deze exfoliant niet elke dag, maar maximaal één of twee keer in de week.

2. Reinigingsborstel

Gebruik je wel eens een elektrische borstel om je huid te reinigen? Tegen mee-eters kan het in ieder geval goed werken. Het reinigt namelijk altijd dieper in de huid dan je vingers kunnen. Pas wel op dat je juist niet je huid irriteert of juist andere vormen van acne veroorzaakt.

3. Retinol

Heb je wat hardnekkigere mee-eters? Dan kan een serum of crème met retinol een goede oplossing zijn. Wel even oppassen met dit ingrediënt, want je moet het goed opbouwen om irritaties en overgevoeligheid te voorkomen. Het verbetert de celvernieuwing en vermindert het verstoppen van de poriën.

4. Experts

Kom je er zelf niet uit dan is het altijd goed om een schoonheidsspecialist of dermatoloog om raad te vragen. Zeker met alle verschillende ingrediënten is het soms beter om het aan een expert over te laten. Zij weten het beste wat werkt voor jouw huid.

Lees ook: