Heb je weleens last van mee-eters? Met deze tips ben daar binnen no time van af

Hoe hard je ook iedere avond en ochtend je gezicht boent, die mee-eters worden er maar niet minder op. Het is helemaal niet gek om last van mee-eters te hebben, sterker nog – het is heel normaal. De een heeft er helaas wat meer last van dan de ander. Wil je graag wat doen om toch van die mee-eters af te komen, dan hebben wij handige tips voor je.

Knijp je mee-eters niet zelf uit, wij herhalen: niet zelf uitknijpen.

Mee-eters voorkomen

Om te beginnen leggen we je graag uit wat een mee-eter precies is. Mee-eters worden ook wel comedonen of blackheads genoemd. Ze komen voor op je voorhoofd, kin en neus Op de wangen zien we ze eigenlijk nooit, maar hoe kan dat? Je hebt vast wel eens gehoord van de zogenaamde T-zone.

Vaak is de huid op de hierboven genoemde punten wat vetter dan bijvoorbeeld op de wangen of de hals. Deze drie plekken vormen samen als ware de letter T, vandaar de T-zone (ahaaa, dus zo zit dat). Op de wat vettere plekken op je gezicht kunnen puistjes en mee-eters ontstaan. Wanneer talg in de talgklier zicht ophoopt, ontstaat er een mee-eter. Het talg verkleurd en vervolgens worden het zwarte puntjes, aka blackheads, zichtbaar.

Tips om mee-eters te voorkomen

Maar hoe kom je nou van die irritante blackheads af? Of belangrijker nog: hoe voorkom je mee-eters? Lees hieronder de gouden tips.

Tip 1. Je gezicht verzorgen met een passende peeling

Ooit wel eens van een peeling gehoord? Dat is eigenlijk een lichte scrub geschikt voor de huid van je gezicht. Masseer je gehele gezicht met de crème en besteed extra aandacht aan de plekken waar mee-eters ontstaan, zoals de T-zone. Spoel je gezicht hierna goed af met water, zodat je huid gezuiverd is van dode huidcellen. Doe dit 1 tot 2 keer per week.

Tip 2. Drink voldoende water

We zeggen het vaker maar hydrateren kun je leren girls. Het is belangrijk om echt twee liter water per dag te drinken. Hiermee reinig je je huid en laat dat nou perfect zijn voor het voorkomen van mee-eters. Wist je trouwens dat genoeg water drinken net zo goed is als een work-out?

Tip 3. Vervang je kussensloop iedere week

Terwijl je lekker ligt te slapen, hoopt het vuil van je gezicht zich op het kussensloop. Dit kan ervoor zorgen dat je poriën verstopt raken, waardoor puistjes en mee-eters kunnen ontstaan. Hup, vanavond dus lekker je bed verschonen.

Tip 4. Eet lekker gezond

Je hebt vast wel eens gemerkt dat je een wat slechtere huid krijgt, na een periode wat ongezonder te hebben gegeten. Zorg ervoor dat er vooral veel vitamine A (spinazie) en vitamine C (sinaasappels) in je eten zit. Dit zijn namelijk dé vitamines die bijdragen aan een vernieuwende en herstellende huid.

Wanneer jij dus veel last hebt van puistjes of mee-eters, probeer dan eerst je eetpatroon aan te passen. Wellicht doet dat al wonderen. Probeer ook vitamine C in je huidverzorging mee te nemen. Lees hier waarom.

Lees ook: Last van mee-eters? Met deze maskers ben jij daar binnen no-time van af

Reageer op artikel:
Heb je weleens last van mee-eters? Met deze tips ben daar binnen no time van af
Sluiten