Inga Stoit
Inga Stoit Life 30 jul 2018

Haha! Meedoen aan Love Island verdient beter dan een baan na een master

Tegenwoordig geven veel mensen zich op voor Love Island. Dit is de Britse variant van Temptation Island. Er zijn meer inschrijvingen voor het programma, dan dat er inschrijvingen voor de universiteit zijn. En dat is opmerkelijk, maar ook weer niet helemaal want: meedoen aan het programma verdient beter dan een baan na een master.

Je kan jaren hard bikkelen aan de universiteit, of je opgeven voor Love Island (de Britse variant van Temptation Island, maar dan net een tikkie anders). Door mee te doen aan het programma, kan jij namelijk meer verdienen – dan met jaren ploeteren en zweten boven jouw studieboeken. En dat maakt deelname aan het programma voor velen van ons enorm aantrekkelijk.

Meedoen

Afgelopen zomer waren er 85.000 sollicitaties voor Love Island. Het programma kreeg meer aanmeldingen dan de universiteiten (Oxford en Cambridge). Deze scholen kregen slechts 37.000 aanmeldingen binnen. Dit bleek uit een onderzoek van een financieel consultancybureau.

Love Island

De deelnemers verdienen veel geld als zij lang in het programma zitten. Daarnaast speelt hun populariteit een grote rol. Gemiddeld verdienen zij zo’n 1,1 miljoen pond oftewel 1,2 miljoen euro. En dat is toch een aardige smak met geld.

Dit geld krijgen zij door sponsors, reclamedeals, foto’s op Instagram en meer van dit soort deals. Deelname aan deze show, vergroot ook de kans dat de kandidaten opnieuw gevraagd worden voor andere programma’s. De winnaar van het programma kan (in de volgende 5 jaar) 2,4 miljoen pond = 2,7 miljoen euro verdienen.

Met een universitair diploma kun je gemiddeld 815.000 pond = 917.00 euro verdienen. En daarmee is de keuze voor veel jonge mensen, al snel gemaakt.

Temptation Island

Kristine Dislere was een van de onderzoekers, volgens haar is deelname aan het programma – slimmer dan het halen van een master en streven naar een baan. Het enige nadeel hieraan is dat de kans op deelname aan het programma zeer klein is.

Je komt sneller op de universiteit terecht dan dat jij in het programma mee kan spelen. Dus misschien is het toch wel handig om je in ieder geval op te geven voor die universitaire studie.

Welke deelnemers van Love Island zijn na het programma bij elkaar gebleven (en vooral wie niet)?

frontier-economics

Reageer op artikel:
Haha! Meedoen aan Love Island verdient beter dan een baan na een master
Sluiten