Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Travel 29 sep 2018

Vliegtuigen in Amerika worden wellicht verplicht meer beenruimte te maken

Zie je ook zo op tegen een lange vliegreis naar je vakantiebestemming? Dat herkennen we. Vaak is zo’n rit mega vermoeiend vanwege het gebrek aan (been)ruimte en is het moeilijk om comfortabel te zitten. Maar daar komt binnenkort verandering in.

Meer beenruimte in vliegtuigen

Op vakantie gaan is heerlijk en de voorpret begint al aan het begin van de reis. Toch zitten er ook wel wat nadelen aan reizen en die beginnen eigenlijk de seconde dat je het vliegtuig binnenloopt.

De dagen van weinig beenruimte en krappe stoeltjes zijn hopelijk binnenkort voorbij. In Amerika is een nieuwe wet geïntroduceerd en als deze door het huis en senaat komt, gaat er een heleboel veranderen voor vliegtuigen.

Het Amerikaanse congres overweegt om een wet in te voeren waardoor vliegtuigen verplicht zijn zich te houden aan nieuwe minimum standaarden voor stoelgrootte en beenruimte.

View this post on Instagram

This is going to be an issue on this flight. Clearly this guy is winning the battle right now. . . . . . . #personalspace #travel #airplane #nolegroom

A post shared by Justin Urso (@justinurso) on

De wet zou er ook voor zorgen dat je niet meer onverwachts het vliegtuig uit gezet kunt worden doordat het vliegtuig overboekt is. Dat klinkt heel gek, maar dat is iets wat zo nu en dan oprecht gebeurt. Er worden altijd meer vliegtickets gekocht dan dat er ruimte voor is, omdat er vrijwel altijd mensen zijn die niet op komen dagen.

Oké de wet is voor nu alleen nog maar geïntroduceerd in Amerika, maar dat maakt niet uit. Zodra deze wet goedgekeurd wordt en alle Amerikaanse vliegtuigen meer beenruimte krijgen, is het een kwestie van tijd voordat dat ook in Nederland gaat gebeuren.

Business-class wordt dus gewoon overbodig met meer beenruimte. Op die manier wordt een lange vlucht een heel stuk comfortabeler. Wij gaan alvast onze aankomende zomervakantie zoeken.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Let’s go! Boek nú je vliegticket als je goedkoop op vakantie wil gaan tijdens de Kerstdagen

Mic

Reageer op artikel:
Vliegtuigen in Amerika worden wellicht verplicht meer beenruimte te maken
Sluiten