Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Beauty en Style 13 okt 2020

Meer onzuiverheden op je huid sinds de quarantaine? Experts geven antwoord

Nu we eigenlijk niet meer zo vaak make-up dragen, omdat we veel thuiswerken en hele rustige weekenden (vooral op de bank) hebben sinds COVID-19, zou je verwachten dat je huid er geweldig uit zou moeten zien. Maar we hadden het mis. Hoe kan het dat je huid zo veel meer onzuiverheden heeft sinds COVID-19?! Wij gingen opzoek naar een antwoord bij een expert.

What happened?

Meer onzuiverheden sinds COVID-19

Heb jij ook last van meer onzuiverheden op je huid? Sara Waterman, Skincare Expert, leg uit dat de huidproblemen voort kunnen komen uit een combinatie van verschillende veranderingen sinds COVID-19:

1. Verandering in je eetpatroon

Dit is de eerste en meest logische reden als je een slechtere huid hebt gekregen sinds COVID-19. Ben je bijvoorbeeld meer gaan snacken tijdens het thuiswerken? Of drink je vaker een glaasje wijn in de avond? Dit zouden goede redenen kunnen zijn voor meer onzuiverheden op je huid. Vooral suiker is een boosdoener voor je huid. Probeer niet ineens veel meer suiker te eten, houdt dit op een normaal level (het liefst zo min mogelijk – voor je huid).

2. Bacteriën van je kussen

Hier hadden wij nog helemaal niet aan gedacht… De skincare expert zegt dat een toenemend contact met je kussen ook kan zorgen voor meer onzuiverheden op je huid. De meeste mensen werken nu natuurlijk thuis en zullen daarom misschien langer kunnen slapen, door de verminderde reistijd. Daarnaast kan je ook ervoor kiezen om vanaf de bank of je bed te werken. Dit betekent natuurlijk dat je meer contact hebt met je kussen.

Olie van je haar of huid kan na een tijdje blijven hangen op je kussensloop. Als deze olie in je huid wordt gedrukt kan het voor onzuiverheden zorgen. Gelukkig is er hiervoor een makkelijke oplossing – stop je kussensloop gewoon net iets vaker in de was.

3. Oops, iets minder aandacht aan je skincare-routine

Nu je de afgelopen maanden minder make-up gebruikt, ben je misschien ook minder bezig met je huid. Want stop je nog evenveel tijd in je skincare-routine als voor COVID-19 toen je elke dag make-up droeg? Het is nu natuurlijk anders, omdat je niet meer je hele make-up eraf hoeft te schrapen aan het einde van de dag. Toch is het belangrijk om je gezicht schoon te maken.

Het advies is hier: houdt gewoon elke avond aan je skincare-routine, ook als je geen make-up op hebt gehad. Want zelfs zonder make-up op wordt je huid aangetast en is het goed om deze schoon te maken.

4. Stress en slapen

Ook stress en een verandering in je slaappatroon kunnen zorgen voor een slechtere huid. Deze twee factoren zorgen namelijk voor een hormonale verandering wat weer kan leiden tot onzuiverheden op je huid. Probeer minimaal acht uur te slapen op een dag om je hormonen in balans te houden.

5. Zweten

Volgens de expert zou het ook kunnen dat je de stappen na je home workout mist. In de sportschool zou je gewoon even onder de douche springen, maar thuis heb je misschien sneller de neiging om meteen op de bank te ploffen. Nu we sinds COVID-19 vaker thuis sporten kan dit een aanleiding zijn tot meer huidproblemen.

Als advies: ga meteen douchen na je workout. Zweet kan namelijk zorgen voor gevulde poriën en dit wil je niet.

Lees ook: Last van een gestreste huid? Zo verbeter je de conditie van je huid

Reageer op artikel:
Meer onzuiverheden op je huid sinds de quarantaine? Experts geven antwoord
Sluiten