Renée
Renée | LinkedIn Life 24 jan 2019

Het leven is goed: waarom je vanaf deze maand meer salaris krijgt gestort

Heb je al op je bankrekening gekeken? Dan heb je ongetwijfeld gezien dat je veel meer salaris hebt gekregen dan normaal. En geloof ons, dat komt echt niet alleen door salarisverhoging. Er zijn namelijk wat dingen veranderd in 2019.

Als je een inkomen tussen de 24.000 euro en 48.000 euro hebt mag je van geluk spreken. De nettostijging is voor jou dan het hoogst met zo’n twee à drie procent. Maar hoe kan het dat je meer salaris in 2019 krijgt?

Meer salaris in 2019

Loonwijzer schreef vorig jaar al dat álle werknemers erop vooruitgaan in 2019. Het leven mag dan duurder zijn geworden door de btw-verhoging, maar de lunches op zaterdag met je vriendinnen hoef je hierdoor niet op te geven.

Hoe zit het? In dit artikel lees je dat de veranderingen vooral komen door de hernieuwing van het belastingstelsel. Normaal had je te maken met vier belastingschijven, nu werken ze naar twee tarieven toe.

Wat verandert er voor jou?

Ervan uitgaande dat jij een jaarsalaris hebt tussen de 20.142 euro en 68.507 euro betaal je dit jaar 38 procent belasting. Dat scheelt nogal, want vorig jaar was het nog 41 procent.

Wie weet houd je met jou salaris nu 60 euro per maand meer in 2019. En da’s mooi meegenomen, niet?

Communicatie gestudeerd? Op het zonnige Bonaire bieden ze je bijna 4000 euro per maand

Reageer op artikel:
Het leven is goed: waarom je vanaf deze maand meer salaris krijgt gestort
Sluiten