Jorine Beemster
Jorine Beemster Love 3 dec 2018

Wil je meer seks? Ga dan op zoek naar dit type man

Nu de temperaturen dalen is het helemaal niet zo gek dat je soms de warmte van een knappe man wilt opzoeken. En wij geven je groot gelijk. Maar wist je dat een bepaald type man jou meer seks bezorgt? Wij vertellen je welk type jij het beste aan de haak kunt slaan.

Met deze koude, regenachtige dagen zijn we op zoek naar verwarming. Warme chocolademelk of glühwein kan dan goed helpen. Maar soms hebben we zin in meer. Dit type man laat jou volledig aan je trekken komen.

Ga op zoek naar dit type man voor meer seks

Jouw karaktereigenschappen bepalen voor een groot deel hoeveel seks je hebt. Ze hebben zelfs impact op de kans op een kind. Toch blijkt dit bij mannen sterker te gelden dan bij vrouwen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Queensland University of Technology.

Er bestaan in het algemeen vijf bepalende karaktereigenschappen die een mens kenmerken: extraversie, emotionele stabiliteit, ordelijkheid, vriendelijkheid en openheid. Deze kenmerken zijn onderdeel van de ‘big-five’-persoonlijkheidstheorie.

Onderzoekers van de universiteit gebruikte deze vijf eigenschappen om de persoonlijkheid van 3000 heteroseksuele mannen en 1500 vrouwen in kaart te brengen en te kijken wat het effect hiervan was op hun seksleven.

Aha hierom vallen we dus op badguys

Het resultaat? Het bleek dat over hoe meer van die karaktereigenschappen mannen beschikten, hoe vaker ze seks hadden. En de kans op het krijgen van kinderen nam ook toe. Extraversie, ordelijkheid en emotionele stabiliteit bleken de de belangrijkste en doorslaggevende factoren te zijn. Ook al was de man niet zo vriendelijk. Dat verklaart gelijk waarom we op badguys vallen.

Bij vrouwen speelden eigenlijk alleen een grote extraversie een rol en bleek vriendelijkheid juist wél cruciaal te zijn. Weer een bewijs dat mannen en vrouwen totaal verschillend zijn.

Wil je dus meer seks? Ga dan voor die extraverte man, die alles op orde heeft zonder emotionele uitbarstingen. Even goed zoeken misschien, maar dan heb je wel goud in handen.

Hmm, blijkbaar heb je meer zin in seks wanneer je ongesteld bent

Reageer op artikel:
Wil je meer seks? Ga dan op zoek naar dit type man
Sluiten