Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 21 december 2017

Jingle all the way: Meezingen met kerstliedjes is heel erg goed voor je

Kerstliedjes, sommige mensen kunnen er niet naar luisteren, anderen zetten de tunes zelfs in de zomer op. Wij kunnen je alleen maar aanmoedigen zoveel mogelijk kerstliedjes te zingen want dat is heel erg goed voor je.

Net zoals sinterklaasliedjes, zijn ook kerstliedjes in ons geheugen gegrift. Nog veel beter dan de stof die je voor je laatste tentamen in je hoofd moest stampen. En vergeet die kerstige liedjes maar nooit meer want elke keer als je ze zingt, word je daar beter van.

Kerstliedjes zingen is goed voor je

Eerder schreven we dat als je kerstliedjes luistert je niet per se heel blij wordt. Maar als je het zelf zingt, dan gebeurt er juist het tegenovergestelde. Het verbetert niet alleen je humeur, maar ook je gezondheid.

Dat eerste hadden we al in gedachte, maar dat tweede is nu wetenschappelijk bewezen. In een wereldwijd onderzoek dat in november gepubliceerd werd, kwam naar voren dat zingen in een koor zorgt voor meer emotionele, psychische en sociale voordelen. Zo bevordert het zingen onder meer samenhorigheid, plezier, concentratie en je geestelijke gezondheid.

Dat is toch wel de moeite waard om je keel eens even te schrapen en de allermooiste versie van Jingle Bells te zingen? En ook als je liever meezingt met Mariah Carey staat dit geluk aan je zij.

Hier nog een ander kerstliedje: Voor Kerstmis is een Frozen-kerstliedje gemaakt dat je de hele dag wil zingen

Reageer op artikel:
Jingle all the way: Meezingen met kerstliedjes is heel erg goed voor je
Sluiten