Wauw! Dit meisje verloor 45 (!) kilo door haar mobiele telefoon te gebruiken

Gewicht verliezen is geen makkelijke opgave. Zeker niet als je 45 kilo wil verliezen. Het kost veel doorzettingsvermogen, discipline en energie. Vaak hebben mensen dan ook echt een doel voor ogen. Of ze moéten wel omdat ze mogelijk kunnen overlijden, of ze raken in een sociaal isolement. Ze krijgen steun van familie en vrienden en hebben soms een coach. Maar dat ging niet op voor Chelsea. Haar enige hulpstuk? Een telefoon.

Toen Chelsea was bevallen kwam ze langzaam maar zeker steeds meer aan totdat ze 127 kilo woog. Dat was ook niet zo gek want ze at vrijwel alleen maar gefrituurde kip en pizza.

‘I loved eating fast food every day and I was addicted to crusty bread smothered in butter but didn’t realize how fat I was until it was too late‘, aldus Chelsea. Iedere keer als ze in de spiegel keek walgde ze van zichzelf maar ze kon niet stoppen met eten.

‘Ze vroegen of ik plaats wilde nemen in een stoel met een grotere gordel, ik schaamde me dood’

Toen ze in 2013 in een achtbaan wilde stappen en haar gevraagd werd om in een stoel plaats te nemen met een grotere gordel, kwam het besef binnen. Ze was te zwaar en het was belangrijker dan ooit om haar eetpatroon om te gooien en haar leven te veranderen.

Daarna nam Chelsea een foto van haar lichaam waarbij ze goed kon zien hoe zwaar ze was. Deze foto stelde ze vervolgens in als achtergrond op haar telefoon. Iedere keer als ze haar telefoon pakte werd ze geconfronteerd met haar te zware lichaam.

Een slim idee, want de enige manier waarop je je leven kan omgooien is als je het écht zelf wil en ervan overtuigd bent dat je dit wil doen. Als je spiegels vermijd is het makkelijk om er niet over na te denken hoeveel te zwaar je eigenlijk bent. Als je het echter iedere keer met jezelf wordt geconfronteerd als je je telefoon gebruikt, dan weet je op een gegeven moment wel beter.

Chelsea vertelt dan ook dat de foto op haar telefoon haar ervan weerhield om afhaal te bestellen, en juist aanmoedigde om gewicht te verliezen. Ze heeft zichzelf daarna aangemeld voor een speciaal eetprogramma waardoor ze inmiddels bijna 45 kilo is afgevallen. Ze voelt zich steeds beter en kan weer actief zijn met haar zoon. Go mama.

Reageer op artikel:
Wauw! Dit meisje verloor 45 (!) kilo door haar mobiele telefoon te gebruiken
Sluiten