Wow. Meisje overwint anorexia en boulimia en in nu in de running voor de titel van Miss British Empire 2015

Beth Cowan leed op haar zestiende aan de eetstoornissen anorexia en boulimia, en wist dit op eigen kracht te overwinnen. Ze zet zich nu in om andere meiden te inspireren om niet op te geven en hulp te zoeken bij hun ziekte.

Toen ze op haar zestiende dealde met boulimia en anorexia had ze nooit kunnen denken dat ze op haar negentiende in de running zou zijn voor de titel van Miss British Empire. Ze leefde destijds op één appel per dag, en liep minstens een uur per dag op een loopband. Op dat moment woog ze 39,5 kilo bij een lengte van 1.73. Haar BMI was op dat punt 13,2 wat aangeeft dat er sprake is van ernstig ondergewicht.

[one_half][/one_half][one_half_last]Beth kan geen oorzaak aanwijzen van haar ziekte. Ze zegt: ‘Ik was zestien en zat nog op school. Op een gegeven moment ging ik mezelf opleggen dat ik nog maar één appel per dag mocht eten. Daar had ik dan controle over. Mensen zeiden tegen me dat ik eruit zag alsof ik doodging. Ik zag mezelf een keer in een spiegel van Marks and Spencer voorbij lopen en ik kon niet geloven hoe dun ik eruit zag. Toen ben ik naar een dokter gegaan, ik wist dat ik iets moest doen omdat ik anders nooit kinderen zou kunnen krijgen.[/one_half_last]

Haar situatie werd op een gegeven moment zo gevaarlijk dat ze niet meer naar school kon gaan en thuis les moest krijgen. Ondanks haar ziekte wist Beth nog wel hoge cijfers te halen op school, en nu hoopt ze dat ze later lerares kan worden.

Toen ze aan de beterende hand was werd ze gespot tijdens een beauty wedstrijd en nu doet ze zelfs mee aan de Miss British Empire 2015. Tijdens de modellenwedstrijden pakt ze haar kans om het publiek te vertellen over haar gevecht met de ziektes en hoopt ze meiden te kunnen inspireren om ook tegen de ziekte te vechten.

[one_half]’Ik wil dat meiden die ook lijden aan de ziekte weten dat er een manier is om eruit te komen, het gaat niet vanzelf en het gebeurt ook niet van de één op de andere dag, maar je kunt het leren te controleren. Geef nooit op.’ Beth weegt nu bijna 52 kilo maar ze wil nog meer aankomen.[/one_half][one_half_last][/one_half_last]

Reageer op artikel:
Wow. Meisje overwint anorexia en boulimia en in nu in de running voor de titel van Miss British Empire 2015
Sluiten