Meisje wordt letterlijk van school weggepest na afknippen haar voor een goed doel

Jetta Fosburg, een 10-jarig meisje uit Ohio, wilde graag iets goeds doen voor de wereld. Ze doneerde haar lange lokken om kankerpatiënten te helpen. En nu is ze letterlijk van school gepest. Haar moeder startte een Facebookpagina om Jetta steun te bieden. Inmiddels heeft de pagina meer dan 34.000 likes.

Jetta heeft haar haren gedoneerd aan een fonds die pruiken maakt voor kinderen met kanker. Ze wilde wat goeds doen voor de wereld omdat een paar van haar familieleden ook kanker hebben. Vanaf het moment dat ze 35 centimeter van haar lange lokken heeft afgeknipt krijgt ze gemene opmerkingen te horen op school. ‘Je bent net een jongen’ en ‘je bent zo lelijk’. En dat doet het 10-jarige meisje meer dan pijn.

‘Je bent lelijk en je lijkt op een jongetje’

Ondanks dat haar moeder meerdere malen naar school is gegaan om aan te geven hoe erg de pesterijen waren, kreeg ze geen enkel begrip van de school. De directeur gaf aan dat hij niemand kende die ‘ooit dood is gegaan aan woorden’ dus Jetta moest maar even geduld hebben. Alsof hij indirect zei dat er vast binnenkort weer een ander slachtoffer gekozen zou worden. Op dat moment heeft mama Heidi haar dochter per direct van school gehaald.

De Facebookpagina is steun voor Jetta. En die krijgt ze, van over de hele wereld. Wil jij haar ook steunen? Of een hart onder de riem steken omdat dit prachtig mooie meisje onterecht gepest wordt? Je kan haar hier volgen. Want niemand verdient het om gepest te worden en al zeker niet een meisje dat iets goeds voor de wereld deed.

Reageer op artikel:
Meisje wordt letterlijk van school weggepest na afknippen haar voor een goed doel
Sluiten